Kocasinan Belediyesi'nden elektronik meclis

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'de ilk olarak her meclis üyesine birer tablet dağıtarak bundan sonra elektronik tebligat ve gündem dağıtacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kocasinan Belediyesi'nden elektronik meclis

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye'de ilk olarak her meclis üyesine birer tablet dağıtarak bundan sonra elektronik tebligat ve gündem dağıtacaklarını söyledi.

30 Mart Yerel Seçimleri sonrası oluşan Kocasinan Belediyesi'nin yeni meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'na istinaden Başkan Mustafa Çelik yönetiminde toplanarak gündemindeki konuları görüşerek karara bağladı. Yeni meclis üyelerini selamlayan Başkan Mustafa Çelik, "Uyumlu bir meclis olacağımızı umuyorum. Alacağımız kararların hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra farklı bir şekilde hareket edeceğiz. Meclis üyelerimize birer tablet dağıtacağız. Gündemler fotokopi çekimleri, dağıtımı, kağıt ve zaman israfı oluyordu. Kanunlara tüzüklere baktık elektronik tebligat yapacağız. Bundan sonra bilgisayarlarınıza elektronik olarak gündem gelecek. Kocasinan'da artık kağıt gündem gelmeyecek. Elektronik postanıza elektronik gündem gelecek. Ayrıca belediyemizle ilgili bütün bilgileri yükleyeceğiz. Hem elinizde büyük bir başvuru kaynağı olacak hem de artık Kocasinan Belediyesi Türkiye'de bir ilke imza atarak elektronik gündem ve tebligat kullanacak. İnşallah önümüzdeki ayki toplantıya bu tablet ve gündemi yetiştireceğiz." diye konuştu.

Meclis üyelerinden kendilerini tanıtmalarını isteyen Başkan Çelik, daha sonra gündeme geçti. Meclis içi seçimlerinde meclis divan katipliğine İzzet Buzkan, Nilüfer Koyuncu; meclis 1. başkan vekilliğine Mustafa Öztürk, meclis 2. başkan vekilliğine Hacı Ersu, encümen üyeliğine Metin Mermerkaya, Ahmet Akıncı, Sevilay İlkentapar, imar komisyonuna Ahmet Tahir Gül, Ahmet Çolakbayraktar, Halil Büyüknalbant; plan bütçe komisyonuna Selahattin Yılmaz, Nuriye Çetin, Ebru Uslucan seçilirken yeni kurulan eğitim ve sosyal işler komisyonuna Arif Balkaya, Şebnem Zehra Alkılıç, Ender Çavuş, spor ve gençlik komisyonuna Mustafa Usta, Murat Sarıaslan, Mehmet Berk, Orakab'a Mehmet Büyükbaş, Mustafa Eser, Ahmet Yüksek, Ahmet Akdemir, Ali Erdoğan, Metin Hüseyin Cihan, Seyfi Coşkun, Tarihi Kentler Birliği'ne de Ahmet Çolakbayraktar seçildi.

Denetim Komisyonu raporu ve 01.01.2013-31.12.2013 tarihleri arası bir yıllık başkanlık faaliyet raporu da oybirliğiyle kabul edilirken memur ve sözleşmeli personeller adına yetkili memur sendikası ile sosyal denge sözleşmesi yapılmasına izin verilmesi ve yapılacak sözleşmeyi imzalamak üzere belediye başkanına oybirliğiyle yetki verildi.

MHP'li Meclis Üyesi Metin Cihan'ın kendilerinin de komisyonlarda görevlendirilmesi teklifine Başkan Çelik, "Tabi ki alabiliriz. Kocasinan Belediyesi'nde kardeşlik ruhu içinde birlikte el ele hizmet yapacağız" diyerek karşılık verdi. 2 MHP'li üye de komisyonlarda görev aldı.
CİHAN

Yorumlar