Kocasinan Belediyesi sahile ulaşım yolunu kısalttı

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, "Kayseri'nin Sahil Yolu’nda kar-kış demeden kepçe ve grayderlerimiz son sürat çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kocasinan Belediyesi sahile ulaşım yolunu kısalttı

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, "Kayseri'nin Sahil Yolu’nda kar-kış demeden kepçe ve grayderlerimiz son sürat çalışıyor. Çevril'de 2. etabı da tamamlamak suretiyle sahile ulaşımı hem süre hem de mesafe olarak yarı yarıya kısalttık." dedi.

Başkan Bekir Yıldız, 80 kilometre göl uzunluğu, 82 milyon metrekare de göl alanıyla Yamula Barajı’nın Kayseri'nin denizi olduğunun altını çizerek, "Kayseri'nin Sahil Yolu’nda kar-kış demeden kepçe ve grayderlerimiz son sürat çalışıyor. Çevril'de 2. etabı da tamamlamak suretiyle sahile ulaşımı hem süre hem de mesafe olarak yarı yarıya kısalttık." dedi.

Sahil Yolu'nun Ebiç, Dadağı, Kemer, Emmiler, Taşhan, Çevril ve Kuşçu'yla birlikte 7 mahalleden geçeceğini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "12 metre genişliğinde ve 32 km uzunluğunda olması planlanan Sahil Yolu'nun Kuşçu ve Çevril bölümünü bitirdik. Maliyeti 12 milyon doları bulacak Sahil Yolu'na piknik ve mesire alanları, parklar, dinlenme yerleri yapacağız. Kayseri'de artık deniz kenarında gezmek, deniz kıyısında yürümek gibi ifadeler muhabbetlerin içinde kullanılacak. Kayseri denizden sonra sahil yoluna da kavuştu." şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan da yaptığı açıklamada, "Hem trafik akışını kolaylaştırmak hem de Sahil Yolu'nu sel ihtimalinden korumak için yaklaşık maliyeti 264 bin lira olan, 60 metre uzunluğunda menfez köprü yaptık ve üstünü örttük. Sahil Yolu'nun en önemli coğrafya engelini aşarak sahile ulaşımı kısalttık. İşin büyük bölümünü bitirdik." şeklinde bilgi verdi.
CİHAN

Yorumlar