Koca,sansürün kaldırılmasını kutladı

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı, tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutladı. 24 Temmuz’un gazeteciler açısından öneminin...

Google Haberlere Abone ol
Koca,sansürün kaldırılmasını kutladı

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca, basında sansürün kaldırılışının 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı, tüm basın mensuplarının Basın Bayramı'nı kutladı.

24 Temmuz’un gazeteciler açısından öneminin büyük olduğunun altını çizen Koca 106 yıl önce bugün sansürün kaldırıldığını hatırlattı. 24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyet'in ilan edildiğini hatırlatan Koca “24 Temmuz, II. Meşrutiyet’te, 1908’de, Anayasa’nın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde çıkan gazeteler, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden, gösterilmeden çıkarılmıştır. Bu nedenle 24 Temmuz Basın Bayramı olarak belirlendi. 24 Temmuz bir anlamda gerçek gazeteciliğin yapılmaya başlandığı günün adıdır. Bu nedenle 24 Temmuz Cumhuriyet döneminde Türk basınından sansürün kaldırılması ve Basın Bayramı olarak ilan edildi.” dedi.

Nevşehir’in kalkınması ve insanların huzur içerisinde yaşaması için yerel basının güçlü olmasının şart olduğunu vurgulayan Koca “Yerel basın ilde bulunan kamu kurumları ile odalar, sendikalar, sanayiciler, iş adamları, ticaret erbabı ve sivil toplum örgütleri tarafından da desteklenmelidir. İlde yapılacak hizmet ve yatırımlara öncülük edecek olan yerel basın, işlevlerini tam manasıyla yapabilmesi için gerekli desteği almalıdır. İşitsel, görsel ve yazılı basın ne kadar güçlü olursa ilin siyaseti, turizmi, sporu, eğitimi de o oranda güçlenir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar