Koçarlı'da kuduz karantinası

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir köpekten alınan numunenin pozitif çıkması sonucu ilçe merkezi kuduz karantinasına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Koçarlı'da kuduz karantinası

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir köpekten alınan numunenin pozitif çıkması sonucu ilçe merkezi kuduz karantinasına alındı. İlçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Bölgede şu ana kadar iki ekip tarafından 150’ye yakın hayvana kuduz aşısı yapıldı.

Konu hakkında açıklamada Koçarlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Edip Yağan, merkez ve köyler dahil binlerce hayvana kuduz aşısı yapacaklarını söyledi. İlçedeki büyükbaş, küçükbaş, kedi, köpek, at, eşek gibi bütün hayvanları aşılayacaklarını belirterek, vatandaşların da muhtemel bir tehlikeye karşı duyarlı davranarak hayvanlarını aşılatmasını istedi. Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Yağan, “Koçarlı merkez ilçemiz karantina altında. Vatandaşlarımıza gerekli uyarıyı yaptık. Şehir merkezindeki aşı çalışmamız bitmek üzere. Daha sonra merkeze yakın köylerden başlayarak aşılama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm aşı çalışmamızın sonunda, 45 bine yakın hayvana kuduz aşısı yapacağız. Şu anda her şey kontrol altında. İhbar gelirse değerlendiriyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar