Koçarlı’da kuduz aşısı köylerde de yapılacak

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir köpekten alınan numunenin pozitif çıkması sonucu ilçe merkezi kuduz karantinasına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Koçarlı’da kuduz aşısı köylerde de yapılacak

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bir köpekten alınan numunenin pozitif çıkması sonucu ilçe merkezi kuduz karantinasına alındı. Hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. İlçe merkezi ve köylerde binden fazla hayvana kuduz aşısı yapıldı. İlçe merkezi dışında da kuduz riskine karşı bütün köylerdeki 45 bin hayvanı aşılama çalışması başlatıldı. İlçe merkezi, altı ay karantinada tutulacak. Giriş çıkışlarındaki kuduz uyarısı bulunan tabelalarla vatandaşlar uyarılıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Koçarlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Edip Yağan, merkez ve köylerdekiler dahil şu ana kadar binden fazla hayvana kuduz aşısı yaptıklarını söyledi. İki ekibin ilçe merkezinden sonra köylerdeki hayvanları da aşılama çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Yağan, “İlçe merkezimizde kuduz aşılaması yapıldı. Çevre köylerimizdeki hayvanlara da kuduz aşısı yapıyoruz. Şu anda olağanüstü bir durum yok. Bir tek köpekte kuduz çıktı. İhbar gelirse değerlendiriyoruz. İlçe merkezimiz karantina altında. Çalışmamızda 45 bin hayvanı aşılamayı hedefliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar