Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a İzmir İl Özel İdaresi malları çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerden sonra kapatılacak olan İl Özel İdarezi’ne ait malların paylaşımıyla ilgili olarak, AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu: “İzmir Vali.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu’ndan Yıldırım’a İzmir İl Özel İdaresi malları çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerden sonra kapatılacak olan İl Özel İdarezi’ne ait malların paylaşımıyla ilgili olarak, AK Parti Milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu: “İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu konuda yanlı davranıyor, ‘İl Özel İdare’nin mallarını hükümete vereceğim.’ diyor. Kanuna uyacağım ama kanun, ‘Belediyelere verin.’ diyor. 4 milyon İzmirlenin malını, 'bilmem ne bakanlığına, il müdürlüklerine vereceğim' demek olmaz. Bu mallar İzmir’in malı ve bize verilmeli. Binali Bey de İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğuna göre bunu yaptıracak gücü olduğunu da biliyoruz. Valiyle birlikte hemen komisyonu toplasın. Görev devredildiğine göre İl Özel İdaresi’nin mallarını da bir maddelik kararla bize versinler. Buna karşı çıkacak bir kişi var, o da Başbakan. Yıldırım Bey, onu da ikna etsin. İzmir’in hayırlı işi, gelsin bunu birlikte çözelim.”

Başkan Kocaoğlu, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir’in trafik problemine de değinerek, “Kentteki trafik problemi tamamen siyasidir. Sayın vali beyin buna acilen el atması lazım. Göreve geldiğinden bu yana konuyu çözmesi için koordinasyon toplantısı yapmasını önerdim, halen bekliyorum. Trafik konusunda tek yetkili, Eemniyet Müdürlüğü Trafik birimi. Onlara talimat verecek olan da Vali Mustafa Toprak’tır. Talimat versin, bir haftada çözülür. Nasıl Kemeraltı’nda işportayla mücadelede destek oldular, olay çözüldü, aynı şekilde bu sıkıntı da giderilir.” dedi.

Kocaoğlu, hafta arasında ihaleleri tamamlanan Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel tesislerine yapılacak iki stada yönelik eleştirilerini de sürdürdü. Statlar için "seçim oyunu" diyerek, “10 yıldır Ankara’nın ne düşündüğünü bilen adamım. Bu statlar yapılamayacak. Çeşitli nedenleri var, yapılamayacak.” şeklinde konuştu. Aziz Kocaoğlu, seçimden sonra Büyükşehir Belediyesi'ndeki bazı bürokratlarla yollarını ayıracaklarını ve rotasyon yapacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar