Kocaoğlu'ndan Toprak'a: Vali tarafsız olmak, eşit davranmak zorundadır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ı eleştirerek, "İzmir’in bir valisi var.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu'ndan Toprak'a: Vali tarafsız olmak, eşit davranmak zorundadır

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak'ı eleştirerek, "İzmir’in bir valisi var. Adayla açılışa gidiyor ve geceleri de kendine göre tweet mivit çivitle uğraşıyor. İzmir’in trafik sorunu var. Vali, bununla ilgilenmek zorundadır. Vali, iktidar partisinin il başkanı değil, devletin valisidir. Vali tarafsız olmak, eşit davranmak zorundadır. O zaman vali değildir. O zaman onun valiliği sorgulanır. O, iktidar partisinin fiilen il başkanıdır. Böyle olmaz. Sen görevini yapacaksın. Milletin malına, İl Özel İdaresi'nin malına el uzatmayacaksın. Senin böyle bir hakkın da yetkin de yok. Mallar İzmir’de kalacak, İzmir’in olacaktır." dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ödemiş ilçesinde yapılan otobüs terminali hizmete girerken Toptancı Hali 2. kısmının temeli de törenle atıldı. Törene CHP milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Hülya Güven, Başkan Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve ilçe belediye başkanları katıldı. Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ı eleştirdi. “İzmir’e 7 bin 70 projemiz.” var sözünü değerlendirerek, “Biz aşağıdan yukarı sayıyoruz ama 10 tane bulamıyoruz. Çıkıp, ‘Yatırım yaptık.’ diyorlar. Devletin rakamlarıyla 5 milyar 700 milyon liralık yatırım yapmışlar. Ya kardeşim, devlette hesap kitap, muhasebe yok mu? Rakamlar neyse söylersiniz. Aday çıkıyor konuşuyor, ardından bir milletvekili değerlendirme yapıyor. Sonra Başbakan farklı söylüyor. Bunun abartması olmaz.” şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "İzmir AK Parti’ye, Binali Yıldırım’a muhtaç." yönündeki sözlerine de tepki gösteren Kocaoğlu, “Başbakan burada seçim kazanamaz. Burası İzmir’dir. Burası Ege, efelerin diyarı. Burası köteksiz köy değildir. Siz önce bunu bileceksiniz. Sayacaksınız. Sevmeniz çok zor da saygı duyacaksınız. İzmir denildiğinde ayağa kalkacaksınız.” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Büyükşehir Yasası’nın tüm maddelerinin henüz uygulanmaya başlanmadığı süreçte Büyükşehir çok büyük destek verdi. Küçük Menderes Havzası adına Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar