Kocaoğlu’ndan dönüşüm göndermesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) özel meclis toplantısında hedef ve projelerini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, muhalefet partisine mensup bir belediye olarak çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını söyledi: “Oysa he.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu’ndan dönüşüm göndermesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) özel meclis toplantısında hedef ve projelerini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, muhalefet partisine mensup bir belediye olarak çeşitli engellemelerle karşılaştıklarını söyledi: “Oysa herkes muhalefete katlanmak zorunda. Bugüne kadar götürdüğüm projelerin hepsinin dersini çalıştım, hepsi de kente yararlı, hiçbir siyasi mülahazaya gerek olmadan onaylanması gereken projelerdi. Kendi evinde mutfak bile yıkmamış insanlar, bostan tarlasında bina yapıp, ‘kent yenilemeciyim’ diye ortaya çıkıyor.”

EBSO’daki toplantıda, Türkiye ekonomisinin genel durumu hakkında değerlendirmeler yapan Kocaoğlu, ülkenin büyük bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu iddia etti. Son dört beş ay içinde yüzde 35’e varan devalüasyon yaşandığını belirterek, “Bunu hem üretimde hem dış ticarette hissedeceğiz. Hükümetin acilen tedbir alması gerekiyor.” dedi. Önümüzdeki döneme ilişkin raylı sistem yatırımlarını da anlatan CHP adayı Kocaoğlu, 302 kilometre hedefine ulaşmalarını sağlayacak metro, banliyö ve tramvay projelerini açıkladı. 11 kilometre aldıkları raylı sistem ağının 30 Haziran’dan itibaren 130 kilometreye çıkacağını belirterek, “10 senede 12 kat raylı sistemi büyüttük. Aynı dönemde yatırım yapma potansiyelimizi de 12 katına çıkardık.” diye konuştu. Şehri kalkındırma ve dünya turizminin önemli merkezlerinden biri haline getirme hedefi doğrultusunda çalıştıklarını, Gaziemir’de kurulan yeni fuar kompleksi, Kültürpark’ta inşa edilecek kongre ve sergi sarayı, Kemeraltı ve İkiçeşmelik’te yapılacak restorasyon çalışmaları, İnciraltı’nın sağlık bölgesi olarak planlanmasıyla bu hedefe ulaşacaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki dönem için yapmayı taahhüt ettiği bütün projeleri hayata geçirecek güce ve imkana sahip olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırım gücü 8-10 milyar TL civarındadır. Bunun bir kısmı bütçemizden, bir kısmı da borçlanmayla karşılanacaktır. İzmir’in kendi göbeğini kesebilecek bir kent olduğunu dünya âleme ilan ettik. Önümüzde çok güzel bir süreç var.” dedi. Geride kalan 10 yılda hükümetten ve bakanlıklardan kaynaklanan ciddi zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, “İzmir zarar görmesin diye ses çıkarmadan, kendimi zorlaya zorlaya bugünlere geldim.” şeklinde konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Başkan Kocaoğlu’na, kanunlar çerçevesinde her türlü önerilerine olumlu yaklaşıp çözüm bulmasından dolayı teşekkür etti. Kocaoğlu’nun birlikte hareket etme kültürüne sahip olduğunu söyleyen Yorgancılar, “Bugüne kadarki katkılarınız ve arıtmalardan hastaneye, fuar kompleksine kadar kentin gelecek vizyonu adına önem taşıyan yatırımlarınız için teşekkür ediyorum. Sayenizde Marble Fuarı’nı önümüzdeki yıldan itibaren çok daha geniş ve modern bir fuar alanında gerçekleştirebileceğiz.” dedi. EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de Kocaoğlu’nun "Süt Kuzusu" projesi ve sözleşmeli çiçek alımı gibi üretimi destekleyen anlayışını önemsediklerini belirterek, “Başkan Kocaoğlu’nun dürüst, çalışkan ve güvenilir kimliğiyle bu tür siyasi kimliklerin artmasına örnek olması ve Türkiye’de siyaset profilinin bu yönde değişmesini diliyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar