Kocaoğlu’ndan 22 saatlik sandık nöbeti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün öğle saatlerinde gittiği Bayındır ilçesinden hiç ayrılmadı ve oyların yeniden sayıldığı hükümet konağının bahçesinde sabahladı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu’ndan 22 saatlik sandık nöbeti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün öğle saatlerinde gittiği Bayındır ilçesinden hiç ayrılmadı ve oyların yeniden sayıldığı hükümet konağının bahçesinde sabahladı. Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, “Bayındırlılarla beraber yaklaşık 22 saattir seçim sonuçlarını izliyoruz. İzlememizdeki neden de burada bir dolap dönmemesidir. Dolap döndürülmeye çalıştıkları bir realitedir. 38 sandık sayımıyla başladılar, sonra 99’a çıktılar, sonra 130’a çıktılar. Zaten 130’dan fazla da sandık yok. Bütün sandıkları sayıyorlar. Bu tamamen baskı sonucu yapılan bir işlem.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, CHP adayı Ufuk Sesli’nin kazandığı Bayındır Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçlarına AKP tarafından yapılan itirazlar üzerine dün öğle saatlerinde gittiği ilçede sandık nöbetine devam ediyor. Diğer yandan da Selçuk’taki gelişmeleri de yakından takip eden Kocaoğlu, Türkiye’nin her tarafında ve İzmir’de, kolluk kuvvetleri ve siyasilerle beraber seçime müdahalenin söz konusu olduğunu iddia etti. Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Dün öğle 13.30 sıralarında Bayındır’a geldim. AKP’nin itirazı değerlendirildi. Aslında esasa dair hiçbir şey yok ama sanıyorum, duyumlar da öyle, yapılan baskılar sonucu bütün sandıklar sayıldı. Tutanakların tutulduğu haberi geldi. Hiçbir değişiklik yok ama AKP’nin kaybettiği tüm yerlerde itiraz etmesini, açık ara olan yerlerde bile bunun yapılmasını, AKP’nin seçim sonuçlarını değerlendirme açısından demokrasi adına zafiyet olarak değerlendiriyoruz. Bu son derece yanlış. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi İzmir’de de kolluk kuvvetleri ve siyasilerle beraber seçime müdahale söz konusu. Bu kadar sürüncemede bırakmanın hiçbir anlamı yok ama sonuç değişmeyecek, zaten sonucu değiştirecek hiçbir durum söz konusu değil. Seçimin nasıl yapıldığını, sandıkların ne olduğunu hep beraber biliyoruz. Ona rağmen seçimi açık ara almış durumdayız ama galibiyet kadar mağlubiyeti de kabullenmenin, demokrasinin olmazsa olmaz kuralı olduğuna inanıyoruz. Herkesi, kaldığı kadarıyla hukuka davet ediyorum. Hukuk devleti, bu seçimlerde de büyük yara aldı.” CİHAN

Yorumlar