Kocaoğlu: Yıldırım'ın projeleri göz boyama

İzmir Büyükşehir ile Selçuk belediyelerinin ortak hizmet projesi olan, Ege Bölgesi'nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava tesisi "DeppoEfes" hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Yıldırım'ın projeleri göz boyama

İzmir Büyükşehir ile Selçuk belediyelerinin ortak hizmet projesi olan, Ege Bölgesi'nin en büyük meyve sebze işleme ve soğuk hava tesisi "DeppoEfes" hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk ilçesini denizle buluşturacak 8 kilometrelik Pamucak tramvay hattı için de proje çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. CHP adayı olan Kocaoğlu, rakibi AK Partiadayı Binali Yıldırım'ı da eleştirerek, projelerini göz boyama olarak değerlendirdi: "AKP’nin adayı, ‘Tarımla ilgili 107 projem var, beş yıl içinde tarıma 5 milyar 300 milyon liralık kaynak aktaracağız.’ diyor. 12 senede İzmir’e toplam 5 milyar 300 milyon yatırım yapan adam, beş yılda nasıl sadece tarıma bu miktarlık yatırım yapacak? Koskoca bir göz boyama bu. Projelerinden 65 milyar rakamına varıncaya kadar hepsi sanal, hepsi göz boyama."

CHP İzmir milletvekilleri Oğuz Oyan ve Alaattin Yüksel, İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları ve muhtarların da katıldığı törende yaptığı açıklamada tesisin sadece Selçuk bölgesine değil, Gümüldür, Özdere, Seferihisar ve Ürkmez başta olmak Küçük Menderes bölgesine hizmet edeceğini belirten Kocaoğlu, meyvelerinin paketlenmesini, korunmasını, laboratuvarlarla dünya pazarlarına sunulmasını sağlayacağını söyledi. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise ilçenin önemli kaynaklarını rant tehlikesinden korumak zorunda olduklarını ifade ederek, “Türkiye’nin çok sıkıntılı bir döneminde, tüm baskılara rağmen sosyal demokratları, çağdaş insanları dimdik ayakta tutmayı başaran Sayın Aziz Kocaoğlu’nu saygıyla selamlıyorum ve desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Meyve işleme, paketleme ve soğuk hava deposundan oluşan DeppoEfes, Selçuk'un ve bölge çiftçisinin emeğine değer katacak. Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteğiyle 30 milyon liraya ilçeye kazandıran tesis, makine teçhizat yatırımlarını da tamamladıktan sonra Temmuz 2014’ten itibaren dünya pazarına açılmayı sağlayacak gümrük sahalarıyla büyümeye devam edecek. Toplam 40 bin metrekare alan üzerine kurulan DeppoEfes’in 14 bin metrekare kapalı alanı, 4 bin metrekare yükleme alanı, 14 bin 600 metrekare inşaat alanı, 5 bin 540 metrekare depo alanı bulunuyor. Toplam saklama kapasitesi 10 bin ton olan tesis için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 10 milyon 850 bin liralık kaynak aktardığı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar