Kocaoğlu: Yıldırım yaptıklarımızın ismini değiştirip 'paralel proje' üretmiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 100 körüklü otobüsün ilk 30 adedi törenle hizmete sokuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Yıldırım yaptıklarımızın ismini değiştirip 'paralel proje' üretmiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 100 körüklü otobüsün ilk 30 adedi törenle hizmete sokuldu. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a seçim bildirgesi üzerinden yüklendi: “Paralel devletten sürekli şikayet edenler, İzmir’de bizim yaptıklarımızın isimlerini değiştirerek paralel projeler üretmişler.”

Başkan Kocaoğlu, Yıldırım’ın seçim bildirgesinde yer alan başlıkları "ilginç" olarak nitelendirdi. Binali Yıldırım’ın her fırsatta övgüyle bahsettiği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin bildirgede hiç geçmediğini ileri sürerek, “Erdoğan’ın adı yok. AK Parti logosu ise sadece son kapakta var. İzmir'le hiç ilgisi olmayan dergiyi hepiniz hatırlıyorsunuz, o dergide de genel başkanı yoktu. Bir problem var, bunu siz de benim kadar takdir ediyorsunuz. Problem çift taraflı ama kim kendini kurtarabilir, ona kâr diye bakıyorlar. Bin 414 proje rakamına nasıl ulaştıkları bir türlü anlayamadık.” dedi.

Seçim bildirgesindeki başka bir projeye de değinen Kocaoğlu, Yıldırım’ın seçim kitabına Çin’deki su baskınlarının fotoğraflarını koyduğunu iddia etti: “İzmir’e sel geldiğini gösterecek bir proje kapsamında, Çin’in Kunming kentindeki su baskınının fotoğrafını seçim kitaplarına basmışlar. Ya ayıp. Gitmişler, oradan hoşlarına giden bir seçim fotoğrafı basmışlar. Fotoğrafın üstünde Çince yazılar var. Bu ne biçim şey? Bizim aklımız ermiyor artık bunların işlerine.”

Kocaoğlu, AK Parti adayı Yıldırım’ın İzmir’e yapacağı yatırımların finansmanı konusuna da göndermelerde bulundu. “İzmir’e 65 milyar liralık yatırım yapacağını söyleyen aday, ‘Hayatımda para hiçbir zaman problem olmadı.’ demiş. Doğru vallahi, havuz mavuz var. İşi bir şekilde çözecekler sanıyorum. Binali Bey, 65 milyar liralık yatırımın 14 milyarını belediye, geri kalanını kamu özel ortaklığıyla yapacakmış. İzmir, gözün aydın! Yani Allah korusun! Yap-işlet-devlet geliyor. Çocuklarımızın hakları kimlere götürülecek? Ham yapılacak, Allah korusun.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar