Kocaoğlu: Tek oy çıkmasa bile Ege Mahallesi projesini yapacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Roman vatandaşlarla buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Tek oy çıkmasa bile Ege Mahallesi projesini yapacağım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, Roman vatandaşlarla buluştu. Başkan Kocaoğlu, “11 gün içinde İzmir ters dönmezse; Sema Hanım Konak’ta belediye başkanı, Aziz de İzmir Büyükşehir’de başkan olacak.” dedi. Ege Mahallesi’nde yapacakları kentsel dönüşüm çalışmaları için hükümete yüklenen Kocaoğlu, “Roman vatandaşların oyu değişken diye gelip gidiyorlar. Bugüne kadar Roman vatandaşlar için ne yaptınız? Ege Mahallesi’nde bir tek oy çıkmazsa bile ben o projeyi yine de yapacağım.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘İzmir Roman Buluşması’na katıldı. CHP Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın da hazır bulunduğu Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Roman buluşmasında renkli görüntüler yaşandı. 10 yıldır belediye başkanlığını yaptığını ve hiçbir insan ayrımı yapmadığını belirten Kocaoğlu, “Bunca zaman hiç dargınlık yaşamadık, birbirimizi hor görmedik, kötü söz söylemedik.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak başta Ege Mahallesi olarak bir çok alanda kent dönüşümü için çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Kent dönüşümü, 'yık binayı yap binayı' demek değildir. Biz Ege Mahallesi’nde kent dönüşümü yaparken, sadece mal sahiplerini değil, yasanın uygun gördüğü şekilde kiracıları da barındırmak şartıyla dönüşüm yapacağız. Biz kentsel dönüşümü mahalleli ile birlikte planladık, projemizi de ona göre yaptık. Şu anda mühendislik projeleri çiziliyor, en kısa zamanda ihaleye çıkacağız.” dedi. Başkan Kocaoğlu, kent dönüşümü yapılırken kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurgulayarak, “Kimsenin evsiz kalmayacağı bir kentsel dönüşüm yapacağız. 2011 seçimlerinden önce Hükümet Roman açılımı başlattı, sizleri çağırarak kentsel dönüşüm yapacağız diye vaatte bulundu. İzmir’de bu konuyla ilgili bir şey yapılmadı. Bunların kentsel dönüşüm yapmaya niyetleri pek yok. Biz önce Ege Mahallesi’nde sonra Bayındır, Torbalı ve Menemen’de planladığımız bölgelerde dönüşüm yapmaya hazırız.” diye konuştu.

Hükümetin durumunun 17 Aralık’tan itibaren iyice ortaya çıktığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Sulukule’de yaşayan Roman vatandaşlarımızı kentin 45-50 kilometre dışına çıkardılar. Size de böyle projelerle geldiler çünkü yaşadığınız yerin rantı yüksek. Siz Alsancak’tan ayrılırsanız, çiçek satmaz, ev işine gitmez, araba yıkamaz, fayton kullanmazsanız zaten karnınızı doyuramazsınız. Biz sizlerle beraber burayı kalkındırarak lokmanızı büyütmek istiyoruz. Önce Ege Mahallesi’ndeki dönüşümü bitirelim, insanlar yaptığımızı bir görsün, sonra gerisi çorap söküğü gibi kolay gelir. Bizim milletimiz konuşulana değil, gözüyle gördüğüne, eliyle tuttuğuna inanır.” dedi.

Yerel seçimlere ilişkin de konuşan Başkan Kocaoğlu, “Kuru lafa inanıp da; bizim için değil, kendiniz için yanlış yerlere oy vermeyin, verdirmeyin. Namuslu insanlardan belki geçici olarak para kazanamazsınız, kar edemezsiniz ama onlardan size zarar da gelmez. İleride de yapacaklarımızla işinizi, aşınızı yükselteceğiz. Roman vatandaşların oyu değişken diye gelip gidiyorlar. Bugüne kadar Roman vatandaşlar için ne yaptınız? 11 gün içinde İzmir ters dönmezse; Sema Hanım Konak’ta belediye başkanı, Aziz de İzmir Büyükşehir’de başkan olacak. Ege Mahallesi’nde bir tek oy çıkmazsa bile ben o projeyi yine de yapacağım.” diye konuştu.

İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ise, Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Mahallesi’nde gerçekleştireceği kentsel dönüşümün Sulukule’de yapılan gibi olmayacağını, yerinde dönüşüm yapılacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar