Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı’nı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Selçuk ziyaretinde İzmir’in demokrasi kültürüne ilişkin en güzel örneklerden biri sergilendi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “AK Partili bir belediye başkanı olarak”,...

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkanı’nı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Selçuk ziyaretinde İzmir’in demokrasi kültürüne ilişkin en güzel örneklerden biri sergilendi. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “AK Partili bir belediye başkanı olarak”, kendisiyle CHP’li başkanlardan çok daha güçlü bir bağ ile çalışacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise “Belediye Başkanı sadece bir partinin değil, herkesin belediye başkanıdır.” dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen ilçe belediye başkanlarını ziyaret turuna Selçuk’la devam etti. Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’ya 'hayırlı olsun' dileklerini ileten Başkan Kocaoğlu, seçimin ardından siyasetin de sona erdiğini dile getirerek “Hemşehrilerimize layık olmak için hep beraber çalışacağız. Stratejik plan çalışmalarımız sürüyor. Bu ay içinde bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Hangi çalışmaları gerçekleştireceğimize birlikte karar vereceğiz.” diye konuştu.

    Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ağırlamaktan büyük onur ve gurur duyduğunu belirterek şunları kaydetti: “Kendisini ilk kez belediye başkanlığı döneminde tanıdım. Yapı olarak belediyecilik açısından da, insani açıdan da çok olumlu bir başkan. Çalışmalarını takdirle izliyorum. Kendisinin uzlaşı kültürüne sahip olduğunu düşünüyorum. Bu kültür hizmet açısından bizlere çok şey kazandıracak.”

    Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Bakıcı’nın ifadelerini onaylayarak “Belediye başkanı sadece bir partinin değil, herkesin belediye başkanıdır. Herkese eşit ve adil davranmak, hizmeti eşit götürmek zorundadır. Siyaseti milletvekilleri, il, ilçe başkanları, genel başkanlar yapacaklardır. Bizim işimiz, kendi dünya görüşümüz doğrultusunda halka hizmet etmektir. Bu hizmetler genel kabul görürse, bundan partilerimiz de pay alır.” diye konuştu.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugüne dek hizmet sınırlarındaki tüm yerleşimlerde arıtma yatırımlarını tamamladıklarını, çevre konusundaki çalışmalarını aynı anlayış içinde yeni bağlanan ilçelerde de sürdüreceklerini söyledi. Bölgenin can damarlarından biri olan Küçük Menderes’in temizlenmesi için yeni ilçelerdeki tüm arıtmaları tamamlayacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Bugün çevre yatırımları konusunda Türkiye’de açık ara birinciyiz. Avrupa’da ise Kuzey Almanya ile boy ölçüşecek bir seviyeye geldik. Göreve geldiğimizde İzmir’de mavi bayraklı plaj sayısı 23’tü. Bugün 52 tane mavi bayraklı plajımız var. Türkiye’deki toplam arıtma kapasitesinin yüzde 25’i İzmir’de. Biz çevreyi korumak için değil, geri kazanmak için çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

    Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, belediye meclis üyelerinin de yer aldığı ziyaretin ardından Başkan Kocaoğlu’nu ilçeye özgü hediyelerle uğurladı. CİHAN

Yorumlar