Kocaoğlu: Rakip Binali Yıldırım olunca adaylığımı açıkladım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı açıklanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanlığı'na giderek adaylık m.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Rakip Binali Yıldırım olunca adaylığımı açıkladım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı açıklanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanlığı'na giderek adaylık müracaatı yaptı. Kocaoğlu, "Rakip aday, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir’e hoş geldiniz diyorum." şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Ali Engin ise, “10 yıldan beri kente büyük hizmetler yapan, çalışkan, dürüst, cesur, İzmirli Aziz Kocaoğlu, örgütümüzün büyük bölümünün ve İzmirlilerin aylardan beri ‘aday ol’ çağrısına kulak vererek, partimize aday adaylığı için müracaat etti.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hepinizin bildiği gibi süreci takip edip herhangi bir günde, şartlar oluştuğunda aday adaylığı başvurumu yapacağımı daha önce sizlerle paylaştım. Bugün rakip aday, AK Parti’nin adayı belli oldu. Ben de kararımı zaten oluşturmuştum. Geldim, dosyayı aldım. Sayın il başkanına, aday adaylığı müracaat dosyamı takdim ettim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 10 yıldır sürdürüyorum. Yaptığımız çok çalışma, proje var. Süreç içinde sevgili hemşehrilerimden yolda, izde ve rastladıkları her yerde, ‘Aday olmanı bekliyoruz, destekliyoruz. Sakın bizi bırakma.’ diye yoğun talepler aldık. Başta eşimizle, çocuklarımızla görüştük. Rakip adaya, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a, İzmir’e hoş geldiniz diyorum. Birlikte centilmence yarış olmasını, İzmir’e pozitif enerji vermesini diliyorum. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, AK Parti iktidarının yaptıklarını, yapmadıklarını, hepsini süreç içinde konuşup paylaşacağız. 2009 seçimlerinde olduğu gibi ve 2004 seçimlerinde Bornova’da olduğu gibi halkımıza güvenerek ve onların büyük bölümünün desteğini alarak yola çıkıyoruz. Bu yolda CHP il ve ilçe örgütleri başta olmak üzere İzmirli hemşehrilerimizin bizi yalnız bırakmayacağına, destekleyeceğine inanıyor ve güveniyoruz. Kendimizi 4 milyon İzmirli hemşehrimize emanet ediyoruz. Bundan sonra biz çalışmalarımızı sürdüreceğiz, söz onlarındır.” CİHAN

Yorumlar