Kocaoğlu: Minibüslerde de Kentkart uygulaması başlatacağız

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurulu'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, minibüslerin de otobüs, metro ve vapurlarda geçerli olan Kentkart uygulamasına geçmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Minibüslerde de Kentkart uygulaması başlatacağız

İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası 8. Olağan Genel Kurulu'na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, minibüslerin de otobüs, metro ve vapurlarda geçerli olan Kentkart uygulamasına geçmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, “Esnafın, Kentkart uygulamasına geçerek para alışverişinden kurtulmasını istiyoruz. Minibüslerin kapasitesi, minibüs niteliğini bozmadan arttırılacak, artı başka avantajlar da araştırıyoruz. Kazanç, çalışmaya bağlı olacak. Ne kadar çok çalışırsanız, o kadar kazanacaksınız. Mutabık kalacağımız bütün maliyet gözönünde tutularak, bunu da belli kurallara bağlayarak işinizi aşınızı garanti edeceğiz, büyütmeye çalışacağız. Bunu yapmak zorundayız. Buna benzer bir uygulamayı da yeni bağlanan ilçelerdeki taşıma kooperatifleriyle yapacağız.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, genel kurul toplantısında ilginç bir sürprizle de karşılaştı. Konuşmasına başladığı sırada sahneye çıkarak, “Sayın Aziz Kocaoğlu Başkanımız'a inanıyoruz ve güveniyoruz” yazılı bir pankart açan oda üyesi esnaf alkışlandı. Bu jeste teşekkürle karşılık veren Kocaoğlu, önümüzdeki yerel seçimlerin ardından başlayacakları ilk projenin, minibüslerde Kentkart uygulaması olacağını söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise şehre daha iyi hizmet verebilmek için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ulaşımda entegrasyon projesi üzerinde çalıştıklarını anlattı. Mutlu, “İki dönemdir bütün sorunlarımızda ağabey kardeş ilişkisi içinde, saygı ve sevgiyi esas alarak bütün İzmir birliğine bağlı odalarımızın sorunlarını çözmek için bize elinden gelen yardımı gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu. İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Taner Uğuz da bugüne dek minibüsçü esnafına verdiği destek ve katkılardan dolayı Kocaoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

Yorumlar