Kocaoğlu, DİSK Başkanı Kani Beko'yu hastane de ziyaret etti

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşananların son derece üzücü olduğunu belirterek “Kimsenin konuşmayacağı, eleştirmeyeceği yeni bir düzen...

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu, DİSK Başkanı Kani Beko'yu hastane de ziyaret etti

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaşananların son derece üzücü olduğunu belirterek “Kimsenin konuşmayacağı, eleştirmeyeceği yeni bir düzen kuruluyor” dedi. Polis müdahalesinin başlamasına neden olan taş atma iddialarının ise soru işaretleri içerdiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Bir şeyler oynanıyor, senaryolar yazılıyor, çiziliyor ama olan sade vatandaşa, halka oluyor” dedi.

Başkan Kocaoğlu, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle düzenlenen eylemde polis müdahalesi sonucu yaralanan DİSK Genel Başkanı Kani Beko’yu hastanede ziyaret etti. Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan Beko’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Kocaoğlu, Beko’dan olayın nasıl olduğu hakkında da bilgi aldı.

Ziyaret sonrası hastane çıkışında habercilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinden ve doktorlardan Beko’nun durumuyla ilgili bilgi aldığını belirterek, “Polis aracından, Beko’nun tam kulağına gelecek şekilde tazyikli su sıkılmış. Dizinde, kulağında, gözünde belli problemler var. Tabii son derece üzücü bir olay” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:“Yeni bir düzen kuruluyor, bir düzen değişikliği var. Bu düzende konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin, itaat edeceksin, ses çıkarmayacaksın. Bunun bir adım sonrasında belli günlerde, belli saatlerde evinden çıkmayacaksın, gösteri yürüyüşü, demokratik hak vs. hiçbir şey kullanmayacaksın. Ne devletin ve milletin, ne de kendi kişisel hakkını aramayacaksın. Bunun adını sizler benden daha iyi koyarsınız. Son derece üzücü. Bir basın açıklaması yapılacak. Bir taş atma davası var. Bu taşı kim atıyor, 1 Mayıs’ta kim attı, burada kim attı? Bunların hepsi, ülkenin her tarafı, her olay soru işaretleriyle dolu. Bir şeyler oynanıyor, senaryolar yazılıyor, çiziliyor ama olan sade vatandaşa, halka oluyor. Biz belli göreve seçilmiş kişiler olarak, namusumuzla, şerefimizle hemşerilerimizin bize düşen hakkını korumaya çalışacağız. Herkese, hepimize geçmiş olsun.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Bora İrer de, Kani Beko’nun kulağında darbeye bağlı bir travma ve gözünde iç kanama olduğunu, kısa sürede taburcu edileceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar