Kocaoğlu CHP'nin İzmir adaylarını değerlendirdi: Bu bir hizmet yarışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinden sonra açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu CHP'nin İzmir adaylarını değerlendirdi: Bu bir hizmet yarışı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinden sonra açıklamalarda bulundu. Bütün aday adaylarının ilçe belediye başkan adaylarının yanında olacağına, herkesin bu yerel seçimin, genel seçimin provası olacağı düşüncesiyle çalışacağına inandığını söyledi: “Hep birlikte, örgütümüzle dayanışma içinde 30 ilçe ve Büyükşehir’i tekrar alarak, yerelde iktidarımızı daha da güçlendirmek için yola çıkıyoruz.”

CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Kocaoğlu, 350 araç kapasiteli çok katlı otoparkın temel atma töreni için gittiği Bergama ilçesinde, partisinin ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından örgüte ve adaylara mesajlar verdi. Gazetecilerin sürece ilişkin sorularını cevaplayarak, “Zaman küskünlük değil, birlik içinde dayanışma zamanı. Genel merkezimiz, MYK ve PM kararını verdi. 30 Mart’ta aday gösterilemeyen, 5-10 yıl birlikte çalıştığımız tüm belediye başkanlarına İzmir halkı adına, kendi adıma, birlikte çalıştığımız arkadaşlar adına sonsuz teşekkür ediyorum. Bu bir yarış; bugün bizi gösterdiler, yarın bizi de göstermeyebilirler. Burada biz 30 ilçeye bakıyoruz, genel merkez tüm Türkiye’ye bakıyor, belli dengeler kuruyor. Aday gösterilen arkadaşın çok başarılı, diğerlerinden farklı olduğu duygusuna kapılmamak lazım. Koşullar böyle getiriyor. Bir zaman kesiti içinde değerlendirme yapılıyor. Aday adaylığı müracaatı yapmış arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Dün akşam geç saatte belli oldu adaylar. Bergama’daki törenimize, dört dönem Dikili Belediye Başkanlığı yapan ve aday gösterilmeyen arkadaşımız Osman Özgüven geldi, Başkan Vekili Yusuf Altıparmak arkadaşımız geldi, Çiğli’den Metin Solak arkadaşımız geldi, Aliağa’dan Turgut Oğuz ağabeyimiz, hem adayı almış hem ilçe başkanını almış geldi. Bunlar CHP’nin, bizim partimizin geleneklerini göreneklerini sergileyen çok önemli, çok ulvi davranışlar. Hepsine tekrar canıgönülden teşekkür ediyorum. İşte partililik bu, siyaset bu. Bu bir hizmet yarışı.” dedi.

'ANKARA’YA GİTMEDİM'

Aday gösterilmeyen bazı kişileri engellediği yönünde iddialar bulunduğunu aktaran Başkan Kocaoğlu, “Aday olamayan arkadaşlar için yapmadığımız, yaptırmadığımız, engel olduğumuz konusunda bir söylem veya bir irdeleme yapılabilir. Bu, siyasetin doğasında olan bir şeydir. Ben Ankara’ya da gitmedim. Özellikle burada vapuru, arabalı vapuru devreye aldık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MYK'dan çıkıp PM'de değişen arkadaşlarımız var. Bu işin doğasındadır. Biz de 2004 yılında MYK'dan çıkmadık, bir başka arkadaşımız çıktı, hattâ PM'den sonra biz olduk. Bunlar siyasetin dikenli yolları, hepimiz bundan geçeceğiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar