Kocaoğlu: Bakanlıklar suyunu çıkarıyor, İnciraltı’nı biz planlayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi başkan adayı Aziz Kocaoğlu, pazar sabah kahvaltısını Balçova’da yaşayan Tuncelililerle yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: Bakanlıklar suyunu çıkarıyor, İnciraltı’nı biz planlayacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi başkan adayı Aziz Kocaoğlu, pazar sabah kahvaltısını Balçova’da yaşayan Tuncelililerle yaptı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İl Başkanı Ali Engin, Balçova Belediye Başkanı M.Ali Çalkaya ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı.

İnciraltı’nın planlamasına verdikleri önemi hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Balçova’nın ve İzmir’in kalkınması, tüm İzmirli hemşehrilerimizin lokmasının büyümesiyle ilgili en önemli konulardan biri İnciraltı. İnciraltı’nın sağlık kampüsü olarak planlanması için göreve geldiğimden bu yana çalışıyoruz. O bölgede bir karış arazim yok; kendim için değil, söz konusu bölgenin, bu kentin kalkınmasına kaldıraç olacağını düşündüğüm için uğraşıyorum. İnciraltı’nı sadece sağlık konseptiyle, 20 bin kişiye istihdam sağlayacak bir bölge olarak planlayarak sadece Balçova’nın değil tüm İzmir’in kalkınmasını sağlamalıyız. Burası, er geç planlanacak. Planlamayı da İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Çünkü bu işi Turizm, Orman ve Su ya da Çevre Bakanlıklarına bırakınca, suyu çıkıyor, bir türlü planlanamıyor. AKP hükümetinin planlama süreçlerinde, yatırımcılara ne yaşattığını 17 Aralık’tan itibaren tefrika halinde izliyoruz. Bizim hedefimiz, CHP iktidarında bu işleri daha çabuk ve kolay, insana ve kente yaraşır, ranta değil, insana dönük projelerle yapmaktır. Her büyük kent rant yaratır; rant yaratılması da kötü bir şey değildir. Problem, bu rantın nasıl paylaşılacağıdır. Bunu birileri alıp götürecek mi, yoksa orada çalışan üreten mi kullanacak. Biz buradaki rantın, toprağı dedesinden atasından miras kalmış arazi sahiplerine bırakılması yönünde planlamayı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

ARSA MAĞDURLARININ ÇÖZÜMÜ TBMM’DE

Balçova arsa mağdurları konusuna değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri çalışıyoruz. Tapularının problemini hallettik ama tapusuzlar için bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bir karış hak yendiyse, bunu yasayla telafi edecek tek kurum TBMM’dir. Bunun için önümüzdeki günlerde girişimlerde bulunuyoruz. Balçova Belediye Başkanımızla birlikte çözülebilecek yasal problemlerini çözdük.” dedi.

"SANDIK BAŞINDA NÖBETE"

CHP’ye bir iktidar kapısı aralandığına işaret eden Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: “Şimdi elimizde bir fırsat var. Eğer 30 Mart seçimlerinde bütün İzmirliler görevimizi çok başarılı bir şekilde yapıp oyları bölmeden ulu çınar CHP şemsiyesi altında çalışırsak, ülkenin bir çıkış kapısı olur. Ülkeyi aydınlığa sürükleyecek bir lider kent lazım. Bu kent İzmir’dir. İzmir, iktidarı sarsıp, ülkeyi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarabilir. Yerel seçimin yanı sıra genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi bu nedenle çok önemlidir. Dikta rejimine gidişe dur diyeceğiz. Ülke bu durumdayken, ülke zalim elinde can çekişirken, kişisel hırsların peşinde koşanları bu ülke ve kent affetmeyecektir. 30 Mart’ta hepinizi sandıkların başında nöbet tutmaya çağırıyorum.” CİHAN

Yorumlar