Kocaoğlu: AK Parti döneminde İzmir'e 5 milyar liralık yatırım yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 40 milyon liraya mal olan Homeros Bulvarı (Uçanyol) törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Kocaoğlu: AK Parti döneminde İzmir'e 5 milyar liralık yatırım yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 40 milyon liraya mal olan Homeros Bulvarı (Uçanyol) törenle açıldı. Buca ilçesi Gürçeşme semtinde düzenlenen törene Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu CHP İzmir milletvekilleri, dün aday adaylığı başvurusu yapan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda kişi katıldı. Konuşmasının başında Balbay’a seslenen Kocaoğlu, “Beş yıla yakın ayrılıktan sonra Sayın Balbay aramıza hoş geldiniz, onur verdiniz. Yaşasın özgürlük.” dedi.

Başkan Kocağlu, AK Parti iktidarı döneminde İzmir’e yapılan kamu yatırımlarının miktarını eleştirerek, “Daha dün sabah AKP Genel Başkan Yardımcısı'nın, ‘İzmir’e 11 yılda 15 milyar TL’lik yatırım yaptık.’ açıklaması çıktı. Biz, bu rakamı nereden buldunuz, dökümünü açıklayın diyecekken Başbakan Erdoğan İzmir’e geldi, 6 milyar TL daha ekleyip 21 milyar TL’ye çıkardı.” şeklinde konuştu. İzmirlilere yatırımın dökümlerinin açıklanmasını isteyen Kocaoğlu, “Açıklayın da herkes öğrensin. İzmir, Türkiye öğrensin, biz de öğrenelim. Biz devlet rakamlarından, hükümetin 11 yılda yaptığı yatırımı söylüyoruz, tam 5 milyar 300 milyon TL’dir. Bizim dokuz yılda yaptığımız yatırım, 5 milyar 600 milyon TL’dir. Hem iki sene az hem de 300 milyon TL fazladır. Nerede yatırım, nerede rakam? Kimi kandırıyorsunuz.” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de yaptığı konuşmanın bir yerinin altına imza atacağını söyleyen Kocaoğlu, bunun, “İzmir demokrasiden yana olmuş, baskıya direnmiş bir şehirdir. Özgürlüklerine sahip çıkan kenttir.” sözü olduğunu ifade etti. Kocaoğlu, “İzmir’de katılımcılık vardır. Tüm İzmirliler kenti yönetir. İzmir’de tüm kenti bilen, önünü açan yerel yönetim anlayışı vardır. İktidardadır ve sizlerin desteğiyle iktidarda olacaktır. Bu kentin doğasının, tarihinin, yaşam kalitesinin bozulmasına hiçbir İzmirli izin vermez, vermedi, vermeyecek ama en başta da başkanınız izin vermedi, vermeyecektir. İzmirlinin kamusal varlığına sahip çıkmak ve tehlike karşısında durmak, önce benim görevimdir; 10 yıldır bunu yapmaya çalışıyorum. İzmir’in değerlerini korumak için koşullar ne kadar ağırlaşırsa ağırlaşsın, engellere rağmen mücadeleye devam edeceğim. Bunu yaparken yeni projeler ve heyecanla İzmir’i Akdeniz’in incisi yapmak için yola çıkıyoruz. 11 yıldır göstermelik projelerle, "Oy verirseniz yaparız' zihniyeti ne yaptıysa onu yapacaktır. Biz İzmir’i kalkındırıyoruz.” diye konuştu.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KONGRE MERKEZİNİ BELEDİYE YAPMAZ'

Başbakan Erdoğan’ın iki kere İzmir’e geldiğini ve kongre merkezi olmadığını söylediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Dünyanın hiçbir yerinde, fuar alanı ve kongre merkezini belediye yapmaz. Devlet bütçesiyle yapılır. Agora restorasyonu, antik tiyatro devlet tarafından yapılır ama hükümet yapmadığı için Büyükşehir Belediyesi yaptı. AK Parti’nin il kongrelerini yaptığı Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nun parası olan 22 milyon TL’yi Büyükşehir verdi. Dün aday açıklaması yaptığı KSK Arena’nın arazisi belediyeye aittir. O salonu da kuruşuna kadar Büyükşehir yapmış ve Karşıyaka Belediyesi’ne teslim etmiştir. Siz neyi soruyorsunuz? Eser istiyorsanız, mücadele istiyorsanız, adalet istiyorsanız, ötekileştirmemek, sevmek, insana değer vermek bizde. 30 Mart sonrasında hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hem de ilçe belediyelerde CHP’nin bayrağını dikmeye hazır mısınız?” dedi.

Açılışı yapılan yolla ilgili de bilgi veren Kocaoğlu, Uçanyol’un İzmir’de 40 yıldır söylenen, söylendikçe yükselen bir yol olduğunu, Buca’nın hayali olduğunu ifade etti: "Bütün geciktirme ve engellemelere rağmen yolun açılını yaptık. Kazasız belasız kullanın. Sadece bir çıkışı olan Buca, ikinci çıkışa kavuştu. Menderes Caddesi’nin yükü hafifledi. Ayrıca Gürçeşme Caddesi’ni de genişletiyoruz. Bu yol için 18 milyon TL kamulaştırma, 22 milyon TL de inşaat bedeli ödedik. Projenin tamamı 40 milyon TL’dir. Bu proje burada kalmayacak.”

'YERELDE İKTİDAR, GENELE TAŞINACAK'

Törende konuşan CHP Milletvekili Balbay ise en karanlık günlerde bile umudumu kesmediğini, her zaman halka inandığını söyledi. Kendisi için birinci özgürlüğün ailesine kavuşmak, ikincisinin de İzmir’e kavuşmak olduğunu belirterek, “Her şeyden önce iyi bir İzmir milletvekili olacağım. Kentimizin Ankara’da temsil edilmesi için elimizden geleni yapacağım. Kabul ederlerse İzmir’deki tüm belediye başkan adaylarının yardımcısı olacağım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar