Kocamaz: Tevfik Sırrı Gür Stadı Cumhuriyet alanı olmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tevfik Sırrı Gür (TSG) Stadı'nın Mersin’in Cumhuriyet alanı olması gerektiğini belirtti. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 1. birleşimi gerçekleşti. Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Kocamaz: Tevfik Sırrı Gür Stadı Cumhuriyet alanı olmalı

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tevfik Sırrı Gür (TSG) Stadı'nın Mersin’in Cumhuriyet alanı olması gerektiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı 1. birleşimi gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, daire başkanları ve müdürler katıldı. Toplantıda TSG Stadyumu’nun alışveriş merkezi yerine Cumhuriyet Meydanı olması için TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na teklifin gönderilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kocamaz burada yaptığı konuşmada TSG Stadı’nın, alışveriş merkezi yapılmak üzere TOKİ’ye verildiği yönünde duyumlarının bulunduğunu hatırlattı. Gönlünden geçenin burasının Mersin’in Cumhuriyet Alanı olması olduğunu ifade eden Kocamaz, "Mevcut Cumhuriyet Alanı çok yeterli değil. TSG Stadı’nın olduğu bölge, güzel bir proje yarışmasıyla güzel bir meydana dönüştürülebilir. Ayrıca, Müftü Deresi’nin doğu tarafındaki OYAK’ın arazisini de Büyükşehir Belediyesi olarak istimlak edip, arasını asma köprü ile bütünleştirerek, şehrin merkezinde yeni bir nefes alınacak bölge oluşturulması düşüncemiz var." diye konuştu.

TOKİ’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maalesef devlet içinde devlet gibi, belediyenin imar yetkilerinin bulunduğu alanda kendilerine göre imar yetkisi kullanmalarının kötü bir olay olduğunu ifade eden Kocamaz, "Orada kendilerine göre yeni bir düzenleme yapma yetkilerinin olması, belediye meclisimizin böyle bir karar alması, ancak tavsiye kararı olarak değerlendirilebilir. Sayın Başbakan’ın bile İstanbul’da bu yetkileri eleştirdiği bir dönemden geçiyoruz.” dedi.

YAĞMUR SUYU HİZMETLERİNİ MESKİ YAPACAK

Birimlerden gelen konuların görüşüldüğü meclis toplantısında, yağmur suyu hizmetlerinin MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından planlanması, inşa edilmesi ve işletilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi, plan ve bütçe, ulaşım ve engelliler komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Teklifle ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Karmaşanın ortadan kaldırılması için bu tür hizmetlerin MESKİ tarafından yapılmasına karar verdik. MESKİ gibi ayrı bir tüzel kişiliği olmayan il ve ilçe belediyelerinde bu işlerin tamamımı Su ve Kanalizasyon İşletmesi yapıyor. Fakat büyükşehirlerde birbirinden ayrılmış durumdaydı. Bu sıkıntıları göz önüne alarak, hizmetlerin bir elden ve kesintisiz yürütülmesi düşüncesindeyiz." diye konuştu.

"İLÇELERE TOPLU TAŞIMA HİZMETİ YETKİMİZ YOK"

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırının gelişmesiyle birlikte, toplu taşıma araçlarının yetersiz olması nedeniyle 60 adet toplu taşıma aracının alınmasına ihtiyaç duyulduğu, ancak salt bütçe imkanları ile otobüs alımının mümkün olmaması nedeniyle, alımında kredi kullanılması ile ilgili teklifin komisyonda görüşülüp karara bağlanmasının oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz, “Yeni yasayla birlikte, özellikle köylerin de mahalle olmasında sonra, köylerden çok büyük talep var. Köylerimizde toplu taşıma hizmetlerini sağlıyoruz. Ancak, hükümetin ‘büyükşehir belediyesi ilçeler arasında toplu taşıma hizmeti yapamaz’ şeklinde aldığı karar var. Köylerden ve merkezde yeni yerleşim yerlerinden gelen talepler doğrultusunda, 60 tane toplu taşıma aracı alınmasına karar verildi. Bu araçları bir anda alıp, beledini ödeyecek maddi gücümüz yok. Bunu Devlet Malzeme Ofisi’nden almayı düşünüyoruz. Oradan aldığımız zaman ihalelerle ilgili dedikoduları da ortadan kaldırmış olacağız. Dolayısıyla böyle bir borçlanma için sizden yetki istiyorum” diye konuştu. Konuyla ilgili söz alan Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı’nın ise, kırsal kesime daha güçlü toplu taşıma araçlarının gönderilmesi yönündeki teklifin görüşülmesi için komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

"MERSİN STADYUMU’NUN TAHSİSİNDE ISRARLIYIZ"

Mersin Stadyumu’nun bakım, onarım ve işletmesinin 10 yıllığına Mersin Büyükşehir Belediyesi adına tahsisi ya da kiralanması konusunda Başkan Kocamaz’a protokolle imza atmaya yetki verilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Teklifle ilgili açıklama yapan Başkan Kocamaz şunları söyledi: "Eğer bu tesislere birileri sahip çıkmazsa, yakın bir zamanda elden çıkacaktır. Bütün spor tesislerini Büyükşehir Belediyesi’ne devredin bakımını büyükşehir üstlensin demiştik. Biz her şeye rağmen tahsiste ısrar ediyoruz. Bu teklifi getirme nedenimiz, ağustos ayında belediye meclisi tatile giriyor. O dönemde de lig başlıyor. Zaman kaybetmeme düşüncesiyle, bu iki teklifi de sizin bilginize sunuyoruz. Öncelikli talebimiz tahsis, bu tahsis olmadığı takdirde diğeri devreye girecek."

CİHAN

Yorumlar