Kocamaz, kazı alanlarını inceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Soli Pompeipolis ve Uzuncaburç Olba kazı alanlarında incelemelerde bulundu. Kazı bölgelerinde bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Soli Pompeipolis Antik Kent’in karadan ve denizden gezilebilecek...

Google Haberlere Abone ol
Kocamaz, kazı alanlarını inceledi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Soli Pompeipolis ve Uzuncaburç Olba kazı alanlarında incelemelerde bulundu.

Kazı bölgelerinde bir açıklama yapan Başkan Kocamaz, Soli Pompeipolis Antik Kent’in karadan ve denizden gezilebilecek hale getirilebilmesi, sütunlu cadde ve höyük bölgesinin sistematik bir şekilde açılması ve Soli Pompeipolis kazısının yapılabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Kazı Başkanlığı’na 651 bin lira nakit yardım yapacağını ifade etti. Verilecek olan bu maddi destekle kazı çalışmalarının 4-5 yıl içinde tamamlanacağını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu işin kısa bir zaman içinde bitirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Mersin’e bir turist geldiğinde, merkezde Mersin’in kimliğini gösterebileceğimiz hiçbir yer yok. Bu nedenle kazıların biran önce tamamlanması lazım.” dedi.

En son meclis toplantısında, bu kazıların yapılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 651 bin lira nakit para yardımı yapılması yönünde karar alındığını belirten Başkan Kocamaz, “Belediyelerin misyonlarından birisi de, tarihi ve kültürel eserler ile varlıkları koruma ve bunun için yapılan çalışmalara da destek vermektir. Biz de bu amaçla, Mersin merkez yerleşim bölgesi içerisinde yer alan Soli Pompeipolis kazılarına maddi destek verme kararı aldık. Sonuçta burada yapılacak olan kazılar, tarihe ışık tutacaktır. Verilecek olan bu çaba ve emekte, maddi de olsa bir katkımızın olması gerekir. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, verilecek bu destekle inşallah bu kazılar 4-5 yıl içerisinde tamamlanacak ve yerli-yabancı turistler için Mersin’in kimliğini gösterebileceğimiz bir yeri kentimize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar