Kocamaz: İşini doğru yapan kimsenin ekmeğiyle oynamayız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işini doğru yapan ve evine helal lokma götüren hiç bir çalışanın ekmeğiyle oynamayacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Kocamaz: İşini doğru yapan kimsenin ekmeğiyle oynamayız

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, işini doğru yapan ve evine helal lokma götüren hiç bir çalışanın ekmeğiyle oynamayacaklarını belirtti.

    MHP Anamur Kadın Kolları Başkanı Alime Yiğit ve yönetim kurulu üyelerini kabul eden Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin henüz kurumsal bir kimlik kazanmamış olduğunu ifade etti. Belediye'de her anlamda geri kalmışlığın söz konusu olduğunu anlatan Kocamaz, "Bu geri kalmışlığa karşı mücadele ederek belediyeyi önce düzlüğe, sonra da yukarılara çıkarmak zorundayız. Bunun için de gece-gündüz demeden çalışmak durumundayız." diye konuştu.

    Belediyede görev yapan kadrolu personel giderinin 20 milyon lirayı aştığına dikkat çeken Kocamaz, “Buna bir de yeni yasa ile il özel idaresi ve kapatılan belde belediyelerden gelen işçi giderleri de eklendi. Ayrıca şu anda 3 bine yakın taşeron işçi çalışıyor görünmekte, ancak bu işçilerden de tam anlamıyla verim alınamadığı tespit edilmiştir. İşini doğru yapan, evine helal lokma götüren ve belediyeye verimli olan hiçbir çalışanın ekmeğiyle oynamayız. Ancak bizim tempomuza ve yönetim tarzımıza ayak uyduramayan personelle de yollarımızı ayırırız." şeklinde konuştu.

    Daire başkanlarının büyük bir kısmında bunu gördüklerini anlatan Kocamaz, "Kendileri de görevden aflarını talep ettiler. Onların yerine gelecek olan arkadaşlarımız da tempomuza ayak uyduramazsa onlar da gider. Belediye’de kimsenin yeri garanti değil. Çünkü bizim adam kayırmacılık ve yandaşçılık gibi bir anlayışımız bugüne kadar olmadı, bundan sonra da olamaz." dedi.

    İlçe belediyeleri ile bir anlaşma yaptıklarını ve sistemi tam anlamıyla oturtuncaya kadar, belde ve köylerin hizmetlerinin ilçe belediyeleri tarafından yapılacağını ve sonrasında mahsuplaşmaya gidileceğini ifade eden Kocamaz, özellikle köylerde acil yapılması gereken işlerin, bir süre daha ilçe belediyeleri tarafından yapılarak vatandaşların mağdur edilmeyeceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar