Kocaeli'ndeki 1 Mayıs kutlamalarında arbede

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında arbede yaşandı. Polisin müdahalesiyle olayın büyümesi önlendi. İzmit'te Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık, 1 Mayıs'ı kutlamak için Cumhuriyet Parkı'na...

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'ndeki 1 Mayıs kutlamalarında arbede

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında arbede yaşandı. Polisin müdahalesiyle olayın büyümesi önlendi.

İzmit'te Merkez Bankası önünde toplanan kalabalık, 1 Mayıs'ı kutlamak için Cumhuriyet Parkı'na yürüdü. Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) öncülüğünde düzenlenen 1 Mayıs kutlamasına Birleşik Metal- İş, Eğitim- Sen, Sağlık- Sen, bazı siyasi parti ve sivil toplum teşkilatı yönetici ve temsilcileri katıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, İl Başkanı Yalçın Kuşkan'ın da aralarında bulunduğu grup, saat 13'te Merkez Bankası önünde toplandı. Ardından grup, yürüyüşe geçti. Grup sloganlar atarak Cumhuriyet Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, Belediye İş Sendikası'nın üyelerinin taşıdığı, '1 Mayıs kutlamaları için Kayseri'ye giderken kaza geçiren Kocaelili emekçi arkadaşlara geçmiş olsun' yazılı pankart dikkat çekti. Bu sırada polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüş güzergahındaki yollar bariyerlerle trafiğe kapatıldı. Yürüyüşte yer alanlar, bariyerlerle çevrilen Cumhuriyet Parkı'na aranarak alındı. Yürüyüşte yer alan bazı gruplar, polis noktasından aranmadan geçmek istedi. Polis ekipleri izin vermeyince arbede yaşandı. Arbede sırasında bazı kişiler aranmadan alana girdi. Bariyerlerin dışında yer alan bazı vatandaşların ellerindeki plastik sopayla göstericilere vurmak istemesi tansiyonu yükseltti. Alanda bulunan eylemcilerin tepkisi üzerine olay büyüdü ve arbede yaşandı. Müdahale sonucu olay yatıştı.

CİHAN

Yorumlar