Kocaeli'nde İsrail protesto edildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği'nin organizasyonuyla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasını protesto etti. Cuma namazı sonrası Yeni Cuma ve Fevziye camileri önünde toplanan vatandaşlar,...

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'nde İsrail protesto edildi

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği'nin organizasyonuyla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasını protesto etti. Cuma namazı sonrası Yeni Cuma ve Fevziye camileri önünde toplanan vatandaşlar, slogan atarak Sabri Yalım Parkı'na geldi. Burada açılan pankart ve atılan sloganlarla İsrail'e tepki gösterildi.

    Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, yaptığı konuşmada, "Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı 8 bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı." dedi.

    İsrail'e olan tepkilerin yetersizliğine de tepki gösteren Gürsoy, şunları kaydetti: "Gazze'deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan yetkililerimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırmaktadır. Sanki bu katliam karşısında yine siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi savuşturacaklarını düşünüyorlar. Yetkililer adeta bir sivil toplum örgütünün ilçe başkanı gibi hiçbir yaptırımı olmayan açıklamalar yapıyor. İslam aleminin bu saldırılar karşısında nerede olduğu soruluyor. Biz de kendisine buradan soruyoruz. Siyonist terör örgütü İsrail katliam yaparken siz neredesiniz? Türkiye nerede?"

    Gürsoy, İsrail'e karşı yapılacak olan yaptırımları da değindi. Gürsoy, İsrail'in amacına ulaşamadan mübarek toprakları terk edeceğini dile getirdi. Protestoya katılanlar, yapılan duanın ardından parktan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar