Kocaeli'nde Berkin Elvan eyleminde olay çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli'nde yapılan protestoda polis, eylemcilere müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'nde Berkin Elvan eyleminde olay çıktı

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kocaeli'nde yapılan protestoda polis, eylemcilere müdahale etti. Eylemde yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

Eylemciler, İzmit merkezde bulunan Cumhuriyet Parkı'nda toplandı. Bir süre sonra da parktan slogan atıp ve pankart açarak yürüyüşe geçen eylemciler, Fethiye Caddesi'nden yürüyüş yoluna indi. Buradan da Perşembe Pazarı'nda bulunan AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı binasına kadar yürüdü. Polis, parti önünde güvenlik önlemi aldı. Eylemciler, polis barikatına zorladı ve barikatı kaldırmaya çalıştı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan eylemcilere müdahale edildi. Polis, tazyikli su ve gaz fişekleriyle göstericilere dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ara sokaklara kaçıştı ve yol üzerine çöp bidonlarına yığmaya başladı. Eylemcilerden bazıları da polisin üzerine taş ve şişe fırlattı. Polisin müdahalesi sonucu eylemciler kaçtı. Polis, yaklaşık 20 eylemciyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
CİHAN

Yorumlar