Kocaeli'nde 9 köye daha su tankeri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca köylere olası yangınlara ilk müdahale için su tankerleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'nde 9 köye daha su tankeri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nca köylere olası yangınlara ilk müdahale için su tankerleri verildi. 2012 yılında başlatılan uygulama ile bugüne kadar su tankeri verilen köy sayısı 29 oldu. Kandıra’nın Beylerbeyi, Bollu, Akçabeyli, Pirceler ve Teksen, Gölcük’ün Ayvazpınar, İzmit’in Kurtdere, Karamürsel’in Kızderbent ve Körfez’in Sevindikli köylerine su tankeri verildi. Tankerler düzenlenen toplantıyla köy muhtarlarına teslim edildi. Toplantıya İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara’nın yanı sıra ve müdürleri de katıldı.

    İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara köylere verilen 3’er tonluk pompalı römork su tankerlerinin yangınlara ilk müdahalede önemli yeri olacağını söyledi. Kara, “Tankerlerin kullanımı noktasında köylülere eğitim de veriyoruz. Traktör miliyle çalışan tankerler köylerde hayati önem taşıyacak. Traktörü olan herkes tankeri çalıştırıp yangına müdahale edebilecek.” dedi.

    MUHTARLAR MEMNUN

    Karamürsel Kızderbent Köyü Muhtarı Mehmet Türkkent, “Köyümüz Karamürsel’e 27, il merkezine 65 kilometre mesafede bulunuyor. Daha önce belde olmasından ötürü köyümüzde itfaiye teşkilatımız vardı. Köy statüsüne geçince itfaiye birimi Yalakdere’ye taşındı. Kızderbent Kocaeli’nin en uzak köyü olduğundan dolayı böyle bir su tankerine ihtiyacımız olduğunu belirttik. Bugün bize tankerlerimiz telim edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Gölcük Ayvazpınar Köyü Muhtarı Ali Keskin ise “Köyümüzden il merkezine ulaşım 34, ilçe merkezine 17 kilometre. Köyümüze Gölcük’ün en uzak köyü olmasından dolayı böyle bir hizmet verilmesi halkımız için mutluluk. Acil durumlarda itfaiyemiz Gölcük’ten gelene kadar ilk müdahale amacıyla su tankerimizi kullanacağız “ ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar