Kocaeli'de 521 kilogram eroin ele geçirildi

Kocaeli polisi, piyasa değeri 35 milyon lira olan 521 kilo 835 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik sürdürdükleri...

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de 521 kilogram eroin ele geçirildi

Kocaeli polisi, piyasa değeri 35 milyon lira olan 521 kilo 835 gram eroin ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik sürdürdükleri çalışma kapsamında bazı şüphelileri takibe aldı. Ekipler, bir aylık çalışma sonucu İstanbul'a giden bir kamyonu Kandıra Gişeleri'nde durdurdu. Ekipler, polis köpeği eşliğinde yapılan aramada kamyonun gizli bölmelerine zulalanmış 35 milyon lira değerinde 521 kilo 835 gram eroin maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili H.Ş. isimli şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli, sevk edildiği Kocaeli Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VALİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Vali Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ile birlikte emniyet müdürlüğü bahçesinde basın toplantısı düzenleyerek yakalanan eroin hakkında bilgi verdi. Topaca, şunları kaydetti: "Bugün sergilediğimiz bu eroinler yaklaşık 521 kilogram 835 gram. Bu bir şekilde hazırlanmış, paketlenmiş piyasa sürülmek üzere sevk edilmiş. Ancak arkadaşlarımızın bir aydır yaptığı çalışma neticesinde geçtiğimiz cuma günü ilimiz sınırlarında bir TIR'da yakalandı. Tabi özel bölmelere yerleştirilmiş TIR ile sevk edilen bu maddenin piyasa değerini biliyoruz. Eroin bildiğiniz gibi önemli. Özellikle yurt içi ve yurt dışı fiyatı diğer uyuşturuculara göre biraz daha fazla. Bu kapsamda, arkadaşlarımız bu kadar külliyatlı miktarı ilk defa yakalıyoruz. Bugün bu eroinin yakalanmış olması çocuklar ve gençler açısından, dünyadaki çocuklar açısından önemli. Bu kadar zehirli madde yakalanmamış olsaydı, piyasaya sürülecekti gençler çocuklar zehirlenecekti."

CİHAN

Yorumlar