Kocaeli Üniversitesi'nde, 'her yeri Lice'ye çevireceğiz' tehdidi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nda gerginlik sürüyor. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) bağlı olduğu iddia edilen öğrencilerin de yer aldığı bir grup, sabah saatlerinde kumpusta...

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli Üniversitesi'nde, 'her yeri Lice'ye çevireceğiz' tehdidi

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nda gerginlik sürüyor. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi'ne (YDG-H) bağlı olduğu iddia edilen öğrencilerin de yer aldığı bir grup, sabah saatlerinde kumpusta bulunan İletişim Fakültesi'ne işgal etti. Aynı grup, öğle saatlerinde de Tıp Fakültesi önünden kampusun A Kapısı'na kadar slogan atarak yürüdü. Grup, burada üniversitenin özel güvenliğine saldırdı. Grup ile özel güvenlik arasında bir süre arbede yaşandı. Grup, ardından İletişim Fakültesi'ne kadar yürüdü. Burada grup adına basın açıklaması yapan Fettan Bulgan, "Her yeri Lice'ye çevireceğiz. Rojova'ya yeni kantonlar ekleyip ülkemizi özgürleştireceğiz. Direnişi her yere yayıp, işgalcileri topraklarımızdan atacağız." dedi.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye bağlı olduğu iddia edilen öğrencilerin de yer aldığı bir grup, Lice'de yaşanan olayları protesto etmek için kampusta bulanan İletişim Fakültesi'ni sabah saatlerinde işgal etmek istedi. İşgale, önce üniversitenin özel güvenliği müdahale etti ancak yetersiz kaldı. Bu sırada fakülte içerisinde arbede yaşandı. Sandalyeler havada uçuştu, fakültenin giriş camları kırıldı. Olayın büyümesi üzerine, üniversiteye çevik kuvvet polisi çağrıldı. Polisin müdahalesi sonucu 20 işgalci öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı sırasında yaşanan arbede nedeniyle 3 polisin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

ÖZEL GÜVENLİKLE ARBEDE

Grupta yer alanlar, öğle saatlerinde de Tıp Fakültesi'nin önünden üniversitenin A Kapısı'nın önüne kadar slogan atarak yürüdü. Özel güvenlik, kapı önünde önlem alarak grubun içeriye girmesine izin vermedi. Bunun üzerine grup ile özel güvenlik arasında arbede yaşandı. Arbede bir süre devam etti. Olayın büyümemesi için özel güvenlik grubun İletişim Fakültesi'ne yürüyüşüne izin verdi. Grup sloganlar atarak İletişim Fakültesi'nin önüne geldi. Grup, burada da slogan atmaya devam etti.

"HER YERİ LİCE'YE ÇEVİRECEĞİZ"

İletişim Fakültesi önünde grup adına açıklama yapan Fettan Bulgan, katliamlara sessiz kalmayacaklarını her yeri Lice'ye çevireceklerini söyledi. Bulgan, şunları kaydetti: "Direniş köprüsü kurmak istedik. Yandaş medya ölümlere bile sessiz kalmakta ve milyonlar 3 maymunu oynamaktadır. Ama biz Kürdistanlı ve Türkiyeli gençler ne katliamlara ne de bu duyarsızlığa tepkisiz kalacağız. Her yeri Lice'ye çevireceğiz. Rojova'ya yeni kantonlar ekleyip ülkemizi özgürleştireceğiz. Direnişi her yere yayıp, işgalcileri topraklarımızdan atacağız. Arkadaşlarımız bugün Lice'deki olaylara tepki amaçlı etmişlerdir. Amaçları medyanın 3 maymunu oynamasındandır. Bilinsin ki bundan sonra basın açıklamaları, mum yakmalar, yas tutmalar ile sınırlı kalmayacaktır. Taleplerimiz vardı. Arkadaşlarımıza önceden soruşturmalar açılmıştı, bu soruşturmaların geri çekilmesini isteyecektik. Ancak katil devlet yine gerçek yüzünü gösterdi. İçeriye girdi. Bizim olan üniversitelerde bizi darpla çıkardı." Grup açıklamanın ardından fakültenin önünden dağıldı.

SABAH SAATLERİNDE FİNAL SINAVLARI YAPILAMADI

Öte yandan, işgal nedeniyle İletişim Fakültesi'nde sabah saatlerinde final sınavları yapılamadı. Yaklaşık 400 öğrencinin sınava giremediği öğrenildi. Sınava giremeyen öğrencilerin fakülteye dilekçe vereceklerini, ardından önümüzdeki hafta sınava girecekleri kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar