Kocaeli FEM ve Özel Erkul öğrencilerinin YGS başarısı

Kocaeli FEM Dershaneleri ile Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı elde etti.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli FEM ve Özel Erkul öğrencilerinin YGS başarısı

Kocaeli FEM Dershaneleri ile Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) büyük başarı elde etti.

Kocaeli FEM Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Karaoğlan, Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hilmi Öz, dereceye giren öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenlendi.
Karaoğlan, 2014 YGS sonuçlarının açıklandığını hatırlatarak, Kocaeli'nin bireysel ve kitlesel başarıda önceki yıllara nazaran daha iyi bir sonuç elde ettiğini söyledi. Dershanelerindeki öğrencilerin YGS başarıları hakkında bilgi veren Karaoğlan, "Tunagür Fen Lisesi öğrencilerimizden Yakup Enes Durak YGS-4 puan türünde Türkiye 88'incisi Kocaeli birincisi, Kocaeli Fen Lisesi öğrencimiz Oğuzhan Kırlar YGS-1 puan türünde Türkiye 110'uncusu Kocaeli 2'ncisi, Kocaeli Fen Lisesi öğrencimiz Giray Eryılmaz YGS-3 ve YGS-5 puan türünde Türkiye 104'üncüsü ve Kocaeli birincisi oldu." dedi. Karaoğlan, 2014 YGS sonuçlarına göre Türkiye ilk bininde 12 öğrencilerinin dereceye girdiğinin altını çizdi. Karaoğlan, ayrıca öğrencilerin YGS psikolojisinden bir an önce sıyrılmalarını ve LYS'ye adapte olmaları gerektiğinin altını çizdi.

"KOCAELİ'NİN EN BAŞARILI VE EKOL EĞİTİM KURUMU OLDUK"

Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Hilmi Öz ise okullarının 2014 YGS'de hem bireysel bazda hem kitlesel bazda büyük bir başarı elde ettiğini anlattı. Öz, başarı hakkında şu bilgileri verdi: "Öğrencimiz Yakup Enes Durak, YGS-3 puan türünde Türkiye 88'incisi ve Kocaeli birincisi oldu. Türkiye geneli ilk 500'de 4 öğrenci ile 14 derece, ilk binde 6 öğrenci ile 18 derece elde ederek kitlesel başarı da Kocaeli'nin en başarılı okulu olduk. Hem Anadolu hem de Fen Lisemizde okuyan 88 öğrencimizin tamamı barajı geçerek yüzde 100 başarıya imza atmıştır. Özel Erkul Tunagür Anadolu ve Fen Lisemiz, sadece bu yıl değil her yıl YGS ve LYS'de dereceler elde ederek başarının bir gelenek haline geldiğini ispatlamıştır. 2013 LYS sınavında bir öğrencimiz Türkiye 16'ncısı ve Kocaeli birincisi olmuştu, ilk binde 10 öğrenci ile 94 derece elde etmişti. Aynı zamanda 11 alanda Kocaeli birincisi olmuştu."

Hilmi Öz, bu başarının ardında fedakar ve profesyonel bir eğitim kadrosu, birebir ofis, etüt, deneme, motivasyon seminerleri, üniversite gezileri ve sıkı bir ders takibi içeren eğitim modellerinin bulunduğunu dile getirdi. Öz, Özel Erkul Eğitim Kurumları'nın sadece üniversite sınavlarında değil, aynı zamanda bilimsel olimpiyatlarda, proje yarışmalarında elde ettiği ulusal ve uluslararası derecelerle, sosyal sorumluluk projeleri ile Kocaeli Başiskele ilçesinin en başarılı ve ekol bir kurumu olduğunun altını çizdi. CİHAN

Yorumlar