Kocaeli'den Mardin'e 'Gönül Köprüsü'

Kocaeli'den AK Parti İl Teşkilatı üyeleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir heyet Gönül Köprüsü Projesi kapsamında "kardeş şehir" ilan edilen Mardin'e geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'den Mardin'e 'Gönül Köprüsü'
Koceeli'den bir heyet, Gönül Köprüsü Projesi kapsamında "kardeş şehir" ilan edilen Mardin'e geldi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen aralarında AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, il ve ilçe teşkilatı üyeleri, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet esnafı ziyaret etti, alışveriş yaptı.

AK Parti İl Başkanı Ceyhan, yaptığı açıklamada, zor günlerde Mardinlilerin yanında olmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mardin'in kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Ceyhan, "Burası hem dinlerin hemde dillerin hemhal olduğu bir şehir. Türkiye'de birlikte yaşamayı en iyi sergileyen illerin başında gelen bir şehir Mardin." dedi.

Kentte esnaf ve vatandaşların kendilerini güler yüzle karşıladığını dile getiren Ceyhan, birlik ve beraberlikle her sorunun üstesinden gelineceğine inandıklarını aktardı.

Ceyhan, "Bir ve beraber olmak suretiyle bu terör belasından da kurtulacağız. Bu terör belası PKK'dan kurtulduktan sonra Mardin'in dünden çok daha güzel günlere yakın olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Biz birlikte Türkiyeyiz"

Eski AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, bundan sonra kendileri için Mardin'in ikinci bir Kocaeli ikinci bir memleket olacağını kaydetti.

Okur, Türkiye'nin doğusuyla batısıyla bölünmez bir bütün olduğunu vurgulayarak, ülkenin aydınlık yarınları için bu kardeşlik projesinin hayırlı olmasını diledi.

"Biz birlikte Türkiyeyiz. Türkiye'nin bir karış toprağını kimseye vermemiz söz konusu olamaz. Kardeşliğimiz sonuna kadar birlik ve beraberlik içinde devam edecektir." diyen Okur, bu terör saldırılarının kimseyi yıldırmadığını, yıldıramacağını ve kardeşliği bozamayacağını aktardı.
AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, kardeş şehir Kocaeli'den ikinci ziyaretin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bunun gönül birliğini güçlendirme adına yaptıkları bir çalışma olduğunu ifade eden Dündar, AK Parti teşkilatları tarafından eş zamanlı olarak 14 ilde bu çalışmaların yapıldığını belirtti.
 

Yorumlar