Kocaeli demokrasi nöbetine devam ediyor

Kocaeli'nde binlerce vatandaş, demokrasi nöbetinin 21'inci gününde, darbe girişimine tepki için meydanı doldurdu

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli demokrasi nöbetine devam ediyor
Kocaeli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti", binlerce vatandaşın katılımıyla sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan ve FETÖ aleyhine slogan atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi.

Vatandaşlar, "Tek vatan tek devlet" ve "Şehidim sen rahat uyu" yazılı dövizler taşıyarak, darbe girişimini protesto etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan güvenlik güçleri ve siviller için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.
Programda, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve diğer protokol üyeleri, vatandaşları selamladı.
İzmit ve Kartepe Belediyeleri tarafından alanda kurulan çadırlarda yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

"Türk milleti birlik olduktan sonra bize hiçbir şey olmaz"

Katılımcılardan Ruşen Ali, 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bu yana demokrasi nöbeti tutmaya devam ettiğini söyledi.

Darbe girişimini arkadaşının telefonla arayıp haber vermesiyle öğrendiğini aktaran Ali, "Kızlarımla helalleştikten sonra, Türk bayraklarını alıp Kartepe ilçesinden akrabalarımla İzmit'e geldik. Sabaha kadar burada meydanlarda bekledik." dedi.

Ali, Türk halkının önünde kimsenin duramayacağını dile getirdi.

Darbe teşebbüsünde bulunanların sayısı ne kadar çok olursa olsun bu millet varken onların başarılı olamayacağını vurgulayan Ali, "Türk halkında iman gücü, vatan sevgisi, Tayyip Erdoğan sevgisi var. Türk milleti birlik olduktan sonra bize hiçbir şey olmaz." diye konuştu.

Nebahat Ketikli de darbe girişimini İstanbul'daki kızının haber vermesiyle öğrendiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine eşi ve çocuklarıyla meydanlara çıktıklarını anlatan Ketikli, "Hiç korkusuz, göğsümüzü gere gere korkmadan meydana çıkacağız. Cumhurbaşkanımız, 'Eve gidin' diyene kadar meydanlardayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar