Kocaeli'de 'demokrasi nöbeti'

Kocaeli'de, FETÖ darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli'de 'demokrasi nöbeti'
Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbetine devam ediyor.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, "Çağrımız, din, vatan, bayrak, demokrasi ve geleceğimiz için" ve "İmandır aşkımız, Kur'an'dır rehberimiz, vatandır sevdamız, dalgalandı bayrağımız" yazılı dövizlerle darbe girişimini protesto etti.

Etkinlikte, FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan, 65 yaşındaki Hamit Tabiloğlu, AA muhabirine, 10 gündür meydanda olduğunu söyledi.

Darbe girişimini lanetlediğini dile getiren Tabiloğlu, "Biz bu memleketi 10 gün değil, 12 ay bekleriz. Darbecilere Allah'ın izniyle fırsat vermeyiz. Biz bu memleketi Çanakkale'de boşuna kazanmadık. Bizim başka bir memleketimiz yok. Burada bekleriz, bekçiyiz." dedi.

'NÖBET BİTENE KADAR BURADAYIZ'

Vatandaşlardan Adem Keklik de 15 Temmuz'dan beri meydanı boş bırakmamaya çalıştıklarını belirterek, bu birliğe toplumun ihtiyacı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Darbe girişiminin toplumu bir araya getirdiğini söyleyen Keklik, "Hangi görüşten olursak olalım bu vatana sahip çıkmamız lazım. Ailece buradayız, destek olmaya çalışıyoruz. Kocaeli bu konuda çok duyarlı. Allah daha kötü günlerden korusun. Bir öğretmen olarak bütün eğitimci arkadaşlarımı ve bütün öğrencilerimi bu nöbete davet ediyorum. Nöbet bitene kadar buradayız. Allah yardımcımız olsun." dedi.

Yorumlar