Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri, Tahir Büyükakın oldu

Ersin Yazıcı’nın Rize Valisi olarak atanmasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne vekâlet eden Doç.Dr. Tahir Büyükakın atandı. Büyükakın’ın atamasıyla ilgili karar İçişleri Bakanlığı’nca onaylandı....

Google Haberlere Abone ol
Kocaeli Büyükşehir Genel Sekreteri, Tahir Büyükakın oldu

Ersin Yazıcı’nın Rize Valisi olarak atanmasının ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği’ne vekâlet eden Doç.Dr. Tahir Büyükakın atandı. Büyükakın’ın atamasıyla ilgili karar İçişleri Bakanlığı’nca onaylandı. Kocaeli Derince ilçesi doğumlu olan Tahir Büyükakın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kurucu Genel Sekreteri ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile 2005 - 2009, Rize Valisi Ersin Yazıcı ile 2009 -2014 yılları arasında birlikte çalışmıştır. Tahir Büyükakın’ın akademik kariyeri boyunca yayınlanan çok sayıda eseri bulunuyor. İl Sınırında Büyükşehir Belediye Modeli, Nobel'in İzinde İktisat Kuramının Gelişimi, “Phillips Eğrisi: Yarım Yüzyıldır Bitmeyen Tartışma” gibi basılı kitaplarının yanısıra basılmış halde toplam 19 adet kitap, dergi ve akademik makaleleri bulunmakta.

TAHİR BÜYÜKKAKIN KİMDİR?

1969 Kocaeli’nin Derince İlçesinde dünyaya gelen Tahir Büyükakın, Derince Turgut Reis İlkokulu, İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi´nde ki eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü´nden 1992 yılında mezun oldu. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü´nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Tahir Büyükakın,.Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını sırasıyla 1995 ve 2001 yıllarında İstanbul Üniversitesi´nde tamamladı. 2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı Yrd. Doçent kadrosuna atandı. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi. ‘Makro iktisat’ bilim alanındaki çalışmaları ile doçent unvanını alan Büyükakın'ın ekonomik krizler ve istikrar politikaları alanında da çalışmaları bulunuyor. İyi derece de İngilizce bilen, Büyükakın ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

CİHAN

Yorumlar