Kocabahçe köylüleri valiye tepki gösterdi

Kars merkeze bağlı Küçükyusuf ve Koçabahçe köyleri arasında 3 yıl önce mera yüzünden 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davada 13 kişiye ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı çıktı....

Google Haberlere Abone ol
Kocabahçe köylüleri valiye tepki gösterdi

Kars merkeze bağlı Küçükyusuf ve Koçabahçe köyleri arasında 3 yıl önce mera yüzünden 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davada 13 kişiye ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı çıktı. Karar sonrası köylüler Vali Günay Özdemir ile görüşmek istedi. Kocabahçe köylüleri ve muhtarı, Vali Özdemir'in kendileriyle görüşmemek için makam aracına binerek gittiğini ileri sürerek, "Bizim köyün başına ne gelirse Vali'nin yüzünden" ifadelerini kullandı.

Merkeze 26 kilometre uzaklıktaki Küçükyusuf köyü ile komşu köy Kocabahçe'de 30 yıldır süren mera kavgası 3 yıl önce yeniden alevlendi. İki köyde yaşayan aileler arasında çıkan kavgada Kocabahçe köyünde yaşayan Mehmet Karakoç ve Yasin Bağlars hayatlarını kaybetti. İki köyden 4 kişi de yaralandı. Olaylar sonrası Küçük Yusuf köyünden akraba olan 13 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında firar olan 4 kişinin dosyası ayrıldı, diğer 13 kişi ceza verildi. Sanıklar N.S., İ.U., N.U., O.U., İ.U., S.U., İ.U., Z.U., İ.U., D.U., Z.U., İ.U. ve N.U., iki kişiyi 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçundan ayrı ayrı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 13 sanık, E.B. ve V.A.'ya yönelik 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 30'ar yıl, E.B. ve A B.'ye yönelik yine 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 21'er yıl 8'er ay, silahlı tehditten de 3'er yıl 9'ar ay olmak üzere toplam 55'şer yıl 5'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

Verilen cezalar üzerine Küçük Yusuf köylüleri, yetkililere seslenerek köyde yeniden keşif yapılmasını istedi. Durumu Kars Valisi ile görüşmek isteyen Kocabahçe köylüleri, kendileri ile görüşmek istemeyen Vali Özdemir'in makam aracına binerek gittiğini ileri sürdü. Köylüler, "Bizim köyümüzün başına ne gelirse Sayın Vali'nin yüzünden, sorumlusu Vali Bey'dir. Bir dilekçe ile köyümüzün 200 yıllık yerini alıp başkasına veriyor. Cebri suretle yerimizi elimizden alıyorlar." iddiasında bulundu.

MUHTAR: BİZ TÜRKİYELİ DEĞİL MİYİZ, VALİ GELSİN KÖYE MUHTARLIK YAPSIN

Kocabahçe Köyü Muhtarı Halis Bayutmuş, "Vali bizi askerlerle baş başa getirmiş, orada millet kırılıyor. Vali benden kaçıyor. Niye kaçıyor? Hele söyleyin niye kaçıyor? Biz ne yapmışız? Biz Türkiyeli değil miyiz? Yaylada millet birbirini vuruyor. Vali buradan kaçıyor. Ben bir muhtar olarak istifa ediyorum. Vali gelsin köye muhtarlık yapsın.” ifadelerini kullandı.

Vali muavininin de kendisiyle görüşmediğini öne süren muhtar Bayutmuş, “Peki bunlar Allah'la mı görüşecek? Bunlar necidir? Biz de insanız, makam aracını gördünüz kaçıyordu. Nasıl olsa Kürtler kırılacak, vursun askeriye orada 10 tane Kürdü kırsın. Bize bir çözüm bulacaktı. Kocaman bir valisin, niye çözüm bulmuyorsun?" şeklinde tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar