Koç Holding Cizre'de otel yapacak

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 2013 Haziran ayındaki Cizre toplantısına katılan ve Cizre'ye Divan Oteli sözü veren Mustafa Koç, sözünü tuttu ve Cizre’de otel yapımı için Koç Grubunun dünyaca ünlü turizm markası olan Divan Grubu ile ilk.

Google Haberlere Abone ol
Koç Holding Cizre'de otel yapacak

Türkiye Sanayici İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 2013 Haziran ayındaki Cizre toplantısına katılan ve Cizre'ye Divan Oteli sözü veren Mustafa Koç, sözünü tuttu ve Cizre’de otel yapımı için Koç Grubunun dünyaca ünlü turizm markası olan Divan Grubu ile ilk imzalar atıldı.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Karçağ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çağlı ile Divan Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç arasında, Cizre’de Divan Ekspres Otel yapım ve işletmesi konusunda işbirliği anlaşması imzalandı. İmza törenine yatırım ortaklarından Ceyhun Aracı ve Hüseyin Hasançebi de katıldı.

6 yüz bin yıllık tarihi bir kültüre sahip olan Cizre’nin tarihi İpek Yolu üzerinde ve Dicle Nehri kenarında inşa edilmesi kararlaştırılan Cizre Divan Ekspres Otelinin 96 oda ve apartlardan oluşacağını belirten Divan Oteli yetkilileri, Bölgedeki büyük bir eksikliği giderecek olan otel kompleksinde restoran, toplantı salonları, sauna, seyir bahçesi, spor alanları, mağazalar ve kapalı otopark gibi kullanım alanlarının yer alacağını ve 2016 yılı içinde açılması hedeflenen otelin proje etüt çalışmalarının devam ettiğini ve en kısa süre inşaat çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Taraflar sadece otel değil bölge halkına bir yaşam merkezi yaratma hedefinde olduklarını belirttiler. Yetkililer, Cizre Divan Ekspres Otel bloğunun yanında, 72 daireden oluşan Divan Residence projesinin de ek olarak inşa edileceği söyledi.

Otel projesi hakkında konuşan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, "Bölgenin işadamları Doğu ve Güneydoğu'nun ekonomik potansiyelini farkında.Irak başta olmak üzere birçok ülkeden iş adamı Cizre'ye geliyor. Ancak kalacak yer sıkıntısı çekiyorlar. Özellikle barış sürecinin perçinleştiği bu dönemde, böyle bir iş birliğini önemsiyorum ve bölgemize olan yatırımların artacağını ümit ediyorum. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un, Cizre’ye Divan Oteli yapılması için gösterdiği iyi niyet adımının, bizler ve bölgemiz adına gurur verici bir durumdur. Ümit ediyoruz ki otelimiz bittiğinde, Sayın Mustafa Koç'la beraber Divan Otelimizin açılışını beraber gerçekleştireceğiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar