Kobani sınırına PKK/KCK bayrakları diktiler

Suriye'nin Kobani kentinin Esed rejiminden PKK/PYD kontrolüne geçmesinin yıl dönümü olan 19 Temmuz’da sınıra gelen çok sayıda BDP’li, burada kurulan nöbet çadırında kutlama yaparak sınıra PKK/KCK YPG ve Öcalan bayrakları dikti.Şanlıurfa’nın...

Google Haberlere Abone ol
Kobani sınırına PKK/KCK bayrakları diktiler

Suriye'nin Kobani kentinin Esed rejiminden PKK/PYD kontrolüne geçmesinin yıl dönümü olan 19 Temmuz’da sınıra gelen çok sayıda BDP’li, burada kurulan nöbet çadırında kutlama yaparak sınıra PKK/KCK YPG ve Öcalan bayrakları dikti.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani (Ayn el Arab) kentinin Suriye’de 3 yıl önce çıkan iç savaş sonrası PKK/PYD’nin kontrolüne geçmesinin yıl dönümü olan 19 Temmuz’u kutlamak için sınıra akın eden çok sayıda DBP’li, sınırda kurulan nöbet çadırlarında halay çekti, Türkiye sınırına PKK bayrakları dikti.

PKK’nın şehir yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Harekatı (YDG-H) milislerinin Türkiye sınırın sıfır noktasına diktiği PKK ve teröristbaşı Öcalan bayraklarına, güvenlik güçlerinin uzaktan seyrederek müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

CİHAN

Yorumlar