Koalisyon görüşmelerinin en çekişmeli konusu çifte vatandaşlık oldu

Almanya'da Birlik Partileri (CDU(CSU) ile Sosyal Demokrat Parti arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerine bizzat katılan CDU’lu politikacı Günter Krings, müzakereler esnasında en çekişmeli tartışmaların ‘çifte vatandaşlık’ üzerinden yürütüldüğünü söyl.

Google Haberlere Abone ol
Koalisyon görüşmelerinin en çekişmeli konusu çifte vatandaşlık oldu

Almanya'da Birlik Partileri (CDU(CSU) ile Sosyal Demokrat Parti arasında gerçekleşen koalisyon görüşmelerine bizzat katılan CDU’lu politikacı Günter Krings, müzakereler esnasında en çekişmeli tartışmaların ‘çifte vatandaşlık’ üzerinden yürütüldüğünü söyledi.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Alman Forumu (DTF) ‘Koalisyon sözleşmesi-Almanya nereye gidiyor?’ başlıklı panele katılan KRV Meclisi Üyesi Serap Güler ise çifte vatandaşlık konusunun Almanya’yı bölünmeye götürmeyeceğini, bu sebeple de paniğe gerek olmadığını ifade etti. Güler, “Koalisyon anlaşmasının bazı noktalarıyla barışamasam da, toplamda antlaşmaya olumlu bakıyorum.” dedi.

Hıristiyan Demokratlar’ın ilk Türk ve Müslüman kökenli Federal Milletvekili Cemile Yusuf da “Uyum konusunu hafife almamalıyız.” diyerek koalisyon anlaşmasını vatandaşlara daha iyi anlatabilmek için kendi seçim bölgesinde açık oturumlar düzenleyeceğini söyledi.

DTF Başkanı Bülent Arslan’ın yönettiği panelde Federal Milletvekili Marie-Luise Dött de anlaşmada bulunan çevre ve ekonomi alanındaki maddeler hakkında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar