KMÜ’nün bu sene 100 yabancı öğrenci alacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları açıklandı. KMÜ Senatosunun 22.01.2014 tarih ve 02-2014/09 sayılı kararına göre yeni dönemde...

Google Haberlere Abone ol
KMÜ’nün bu sene 100 yabancı öğrenci alacak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine (KMÜ) 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılında yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci kontenjanları açıklandı. KMÜ Senatosunun 22.01.2014 tarih ve 02-2014/09 sayılı kararına göre yeni dönemde yurtdışından kabul edilecek yabancı uyruklu öğrenci sayısı 100 olarak belirlendi.

Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamil Özdağ Fen Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Yüksekokuluna 63 lisans öğrencisi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokuluna ise 37 önlisans öğrencisi olmak üzere toplamda 100 yabancı uyruklu öğrenci fakülte ve yüksekokullardaki farklı programlara kabul edilecek.

SON BAŞVURU 18 TEMMUZ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nin lisans ve ön lisans programlarına hiçbir milliyet, cinsiyet, dil ve din ayrımı yapılmaksızın kabul edilecek öğrencilerin belirtilen programlara başvurmaları için son tarih 18 Temmuz olarak ilan edildi.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

Yenilikçi üniversite özelliğini sürdüren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, yurtdışından yapılacak başvurularda online başvuru sistemini uygulamaya koydu. Buna göre öğrenciler, bilgi ve belgelerini internet üzerinden gönderebilecekler. Başvurular sonucunda üniversitenin resmi sitesinden kazananların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler, kesin kayıt yaptırmak için üniversiteye gelecekler ve yapılan Türkçe Yeterlik Sınavının ardından ya bir yıl Türkçe eğitimi sonrasında bölüm ve programlarında eğitim-öğretime devam edecek ya da Türkçe sınavını başarıyla geçerlerse doğrudan ilgili bölüm ve programlarında eğitim-öğretime başlayabilecekler.

İsteyen öğrenci adayları Uluslararası Öğrenci Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.kmu.edu.tr adresinden ulaşılabileceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar