KMÜ, 53 akademisyene TÜBİTAK Projesi hazırlama eğitimi verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Transfer Ofisi tarafından 'Mühendislik ve Fen Bilimlerinde TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama' konusunda üç günlük eğitim gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
KMÜ, 53 akademisyene TÜBİTAK Projesi hazırlama eğitimi verildi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Proje ve Transfer Ofisi tarafından 'Mühendislik ve Fen Bilimlerinde TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama' konusunda üç günlük eğitim gerçekleştirildi.

TÜBİTAK-BİDEB bünyesindeki 2237-Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programının desteği ile Grand Karaman Otel’de verilen eğitime Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden 25 ve Artvin Çoruh, Gaziosmanpaşa, Marmara, Muğla Sıtkı Koçman, Niğde, Orta Doğu Teknik, Selçuk, Trakya gibi çeşitli üniversitelerden de 28 olmak üzere 53 akademisyen katıldı.

Mühendislik Fakültesi ve Fen Fakültesi bölümlerinde çalışmalarını sürdüren genç akademisyenler ile doktora öğrencilerinin takip ettiği programda hem teorik hem de uygulamaya dönük olarak eğitim verilerek katılımcıların proje hazırlama ve sunma kapasitelerinin artırılması ve proje kültürünün oluşturulması hedeflendi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Niğde Üniversitesinden deneyimli öğretim üyeleri tarafından verilen eğitimlerde ilk gün TÜBİTAK 1001, 3501 ve COST projelerinin tanıtımı, fikri ve sinai mülkiyet hakları, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar, projelerin en çok reddedilme gerekçeleri gibi teorik konular üzerinde durulurken ikinci ve üçüncü gün proje yazma pratikleri yapıldı.

Eğitimin son gününde KMÜ Mühendislik Fakültesi laboratuvarlarını inceleyen katılımcılar üniversitenin araştırma alt yapısının ve malzemelerinin gelişmiş ve ileri teknolojik düzeyde olmasını ‘çoğu köklü üniversitelerde bile yok’ şeklinde değerlendirdiler.

Proje eğitiminin kapanışında bir konuşma yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Böyle bir çalışmayı görünce çok heyecanlandım. Ben de içinde olmak isterdim.” dedi. Prof. Dr. Gökmen sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada üç grup insan vardır. Birinci grup çalışan ve üreten insanlar, ikinci grup izleyen insanlar ve üçüncü grup ise ne olup bittiğinin farkında bile olmayan insanlardan oluşur. Siz üretme yolundaki gayretinizi ortaya koydunuz. Bilgi üreterek, proje üreterek mutlu olduğunuzu gösterdiniz. Hem ürettiğiniz hem de paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ederim.”

Kapanış konuşmasından sonra Rektör Gökmen eğitimcilere plaket ve teşekkür belgesi verdi, katılımcılara da katılım belgelerini takdim etti. Belge töreninin ardından KMÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ile eğitim programının koordinatörü Doç. Dr. Savaş Sönmezoğlu teşekkür konuşması ve programın değerlendirmesini yaptı. Prof. Dr. Yıldırım “Hem paylaşan eğitmenlerimize hem de bu paylaşıma katılan akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. Genç akademisyenlerin burada olmasından ayrıca memnuniyet duydum.” dedi. Yıldırım “Projeniz varsa paşa gibi gezersiniz, yoksa üretmeyenlerin sınıfına katılırsınız.” sözleriyle konuşmasını tamamladı. CİHAN

Yorumlar