Klasik otomobiller göz kamaştırdı

Bursa Klasik Otomobilciler Derneği (BURKOD) ve Osmangazi Belediyesi'nin katkıları düzenlenen 7. Bursa Klasik Otomobil Şenliği, tarihe tanıklık etmiş otomobilleri Bursalılarla buluşturdu.     Sukaypark’ta gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Klasik otomobiller göz kamaştırdı

Bursa Klasik Otomobilciler Derneği (BURKOD) ve Osmangazi Belediyesi'nin katkıları düzenlenen 7. Bursa Klasik Otomobil Şenliği, tarihe tanıklık etmiş otomobilleri Bursalılarla buluşturdu.

    Sukaypark’ta gerçekleştirilen şenliğe, İstanbul, İzmir, Adapazarı, Konya, Eskişehir, ve yurt dışından 200 civarında klasik otomobil katıldı. Klasik otomobil tutkunlarını bir araya getiren programda, birbirinden güzel araçlar göz kamaştırdı. Vatandaşlar, tarihi araçları yakından görme imkanı buldu, tek tek inceleyerek bilgi aldı.

    BURKOD Başkanı Zafer Ahmetoğlu, organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Klasik araba alan bir arkadaşım çoğunlukla birkaç yıl sonra ikincisini, üçüncüsünü alıp koleksiyona doğru gidiyor. Bu paradan çok ilgi ve emek isteyen bir tutkunluk. Burada Avrupa, Amerikan ve yerli klasik otoları sergiliyoruz. Çeşitli kategorilerde yarışmalar düzenliyoruz. Bu etkinlikteki amacımız, uzun zamandan beri bir araya gelemeyen klasik oto sahipleri ile klasik oto tutkunlarını bir araya getirmek. Her geçen yıl etkinliğimize katılım yükseliyor."

    1950 MODEL GAZLI TRAKTÖR

    Şenliğin en ilginç aracı ise 1950 model Gazlı Ferguson'u traktör oldu. Bandırma’dan gelen Ömer Albayrak, traktörünü çok sevdiğini ve ofisinde sergilediğini dile getirdi. Albayrak, “Traktörüm saat gibi çalışıyor. Ama onu tarlaya hiç sokmuyorum. Şuanda bu kadar temiz Türkiye'de 3 veya 4 tane böyle traktör vardır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar