Klasik otomobilcilerden buruk Samsun yolculuğu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, 19 Mayıs’ta Samsun’da olmak için klasik araçlarıyla konvoy halinde İstanbul’dan yola çıktı. Klasik otomobil severler bu seneki etkinliklerine Soma’daki facia nedeniyle buruk başladı....

Google Haberlere Abone ol
Klasik otomobilcilerden buruk Samsun yolculuğu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, 19 Mayıs’ta Samsun’da olmak için klasik araçlarıyla konvoy halinde İstanbul’dan yola çıktı. Klasik otomobil severler bu seneki etkinliklerine Soma’daki facia nedeniyle buruk başladı.

İKOD üyeleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul’dan Samsun'a hareket etti. Kadıköy’de toplanan klasik otomobil severler, araçlarıyla Soma yazdı. Siyah tişört giyen ve araçlarına siyah kurdele takan grup, baret takarak ölen işçiler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra araçlarına binen sürücüler Samsun’a hareket etti. Bir çok sürücü yolculuğa eş ve çocuklarıyla katıldı.

İKOD Başkanı Serkan Okay, 19 Mayıs'ın 95. yıldönümünde Samsun’da olmak adına 50 klasik araçla yola çıkacaklarını söyledi. Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle buruk bir yolculuk yapacaklarını ifade eden Okay, “Maalesef 300’e yakın işçimizi faciada kaybettik. Yaşamını yitiren madencilerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Ama bunun yanında cumhuriyetin de gelecek nesillere aktarılması adına, unutulmaması adına 19 Mayıs’ta Samsun’da bulunmak istedik. Burada birazdan anma yapacağız. Araçlarımızla Soma yazdık. Anmadan sonra Samsun’a hareket edeceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar