KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı

KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı

Google Haberlere Abone ol
KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı
KKTC'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenlerle kutlandı.

Başkent Lefkoşa'da, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın sonucunu belirleyen Başkomutanlık Meydan Savaşı’nda elde edilen zaferin 94. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC'nin İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile bazı siyasi parti başkanları, bakanlar ve milletvekilleri katıldı.

Barış Kuvvetleri Komutanlığından Binbaşı Duran Akbaba törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferinin ulu önder Atatürk’ün önderliğinde milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferi olduğunu söyledi.

30 Ağustos'un Türk ulusunun dönüm noktası olduğunu belirten Akbaba, Atatürk’ün bir imparatorluğun yıkıntılarından bir milli devlet ve ordu çıkarmayı başararak, 30 Ağustos 1922’de Anadolu’daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömdüğünü hatırlattı.
Tören, emekli mücahit, askeri ve polis birliklerinin geçişiyle sona erdi.

Yorumlar