KKTC Cumhurbaşkanı önünde Bakan-Milletvekili polemiği

Sivas'ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından vergi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi. Törende Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir arasında polemik yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti...

Google Haberlere Abone ol
KKTC Cumhurbaşkanı önünde Bakan-Milletvekili polemiği

Sivas'ta Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından vergi rekortmenleri ödül töreni düzenlendi. Törende Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir arasında polemik yaşandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı programda vergi rekortmenleri ile 40. yılını dolduran mensuplara ödül verildi. Toplantıya Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir arasında Kıbrıs ile ilgili tartışma damga vurdu. Konuşmasında, hükümet olarak 12 yılda yaptıkları icraatlardan bahseden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayinde geldikleri seviyeden bahsetti. 80 yılda yapılanlar ile 12 yılda yapılanları kıyaslayan Bakan İsmet Yılmaz, dış politikada bağımsız bir politika izlediklerini savunarak CHP dönemini de eleştirdi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir oturduğu yerden ayağa kalkarak, CHP döneminden bahsederken, 'Kıbrıs Barış Harekâtı'nı CHP’nin başlattığını da dile getirseydiniz' diye Bakan Yılmaz’a sitem etti.

EROĞLU: KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ANAVATANSIZ OLAMAZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve CHP Milletvekili Malik Ecder Özdemir’in küçük bir polemik yaşadığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Sivas’a ilk kez geldiğini anlatarak Kuzey Kıbrıs ile anavatan Türkiye arasında sıcak bir dostluk içinde bulunduğunu belirterek iki milletin iç içe yaşadığını kaydetti. Başbakanlığı döneminde üzerinde durduğu en önemli konunun Türk hükümetleriyle işbirliğini en üst düzeyde tutmak olduğuna vurgu yapan Eroğlu, o konuda başarılı olduğunu düşündüğünü söyledi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin anavatansız olmayacağına işaret eden Derviş Eroğlu, “Kıbrıs halkı da her zaman kendilerine can güvenliği içinde yaşamaları için ortam sunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine minnettardır.” dedi.

Türkiye ile kurulan ikili anlaşmalarla yatırıma geçtiklerini anlatan Eroğlu medeni dünyanın kendilerine ambargo uyguladığından yakınarak şöyle devam etti: "Ekonomi konusunda yönetici pozisyonunda oldukları için bütün amaçlarının üretimi teşvik etmek olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, üretim olmayan yerde kalkınmadan bahsetmek mümkün değil. Ama KKTC gibi küçük bir ülkede maalesef yıllarca devletten dışlanmış bir halk olarak yaşadığımız için o konuda bilgisi ve becerisi olmayan bir nesildik. Çok şükür KKTC kurulduktan sonra, Türkiye ile kurulan ikili anlaşmalarla KKTC yatırıma yönelmiş, dışa açılma gayretlerini artırmış. Biliyorsunuz biz ambargo altındayız. Kıbrıs sorununu çıkaran Rumlar Avrupa Birliği üyesi, Osmanlı döneminden beri adada Türklük mührünü devam ettirmek için direnen nesil bugün Medeni dünyanın ambargosu altında.”

1985’te kendisinin Başbakan olduğu dönemde rahmetli Turgut Özal ile serbest piyasa ekonomisi üzerinde durduklarını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, o günden bugüne oldukça mesafe aldıklarını ancak bunun yeterli olmadığından bahsederek "Anavatanımız olmasa her yıl bütçe hazırlıkları olmasa KKTC bütçesine anavatandan takviye verilmese tabiî ki ekonomik olarak ayakta durmamı mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vergi rekortmenleri ile 40. yılını dolduran TSO üyelerine KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından plaket takdim edildi. Eroğlu’na burada Kangal Köpeği yavrusu ile Zara halısı hediye edildi. Ayrıca Çeçen Derneği tarafından Derviş Eroğlu'na kalpak ve hançer hediye edildi. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar