Kızlar Manastırı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor

Trabzon’da uzun süre atıl durumda kalan tarihi Kızlar Manastarı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Manastırın 2015 yılı turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor. Manastırda yapılan çalışmaları inceleyen Trabzon...

Google Haberlere Abone ol
Kızlar Manastırı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor

Trabzon’da uzun süre atıl durumda kalan tarihi Kızlar Manastarı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Manastırın 2015 yılı turizm sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.

Manastırda yapılan çalışmaları inceleyen Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, restorasyon çalışmalarında önemli bir mesafe alındığını belirtti. Öz, "Medeniyetler şehri, kültür kenti Trabzon’un en önemli eserlerinden birisi Kızlar Manastırı’dır. Geçmişi 14. yüzyıla dayanan bu manastır maalesef uzun zaman atıl kalmıştı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığımız bu konuda projesi hazırlanmış ve restorasyon ihalesine çıkılmış. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor." dedi.

Restorasyon çalışmalarını 2015 yılının haziran ayında bitirmeyi hedeflediklerini ifaden eden Öz, "Restorasyon çalışmalarında önemli mesafeler alındı. Bu çalışmaları tamamlayarak Manastırı 2015 yılı turizm sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz. Burası bitirildiğinde Trabzon, bölge ve ülke turizmine hizmet eden önemli bir merkez haline gelecek." diye konuştu.

Vali Öz, ayrıca Manastırın içersinde Trabzon’un kültür değerlerinin, el sanatlarının, yöresel ürünlerinin, yayınlarının sergilendiği ve satışının yapıldığı birimlerin de oluşturulacağına işaret etti.

CİHAN

Yorumlar