Kızını trafik kazasında kaybeden annenin ağıtları yürek burktu

Samsun’da önceki gün okula gitmek isterken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Muhsine Nurdan Onur için Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kızını trafik kazasında kaybeden annenin ağıtları yürek burktu

Samsun’da önceki gün okula gitmek isterken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Muhsine Nurdan Onur için Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) tören düzenlendi. Törende, kızını trafik kazasında kaybeden annenin ağıtları yürek burktu.

OMÜ Ziraat Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rektör yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, dekanlar, öğretim görevlileri ve arkadaşlarının yanı sıra genç kızın annesi Nazmiye Onur ve teyzesi katıldı. Emekli öğretmen anne Nazmiye Onur’un, "Annesi yüzlerce öğrenci eğitti ama kızını mezun edemedi" diye ağıt yakması törene katılanları hıçkırıklara boğdu. Ailenin tek çocuğu olan Muhsine Nurdan Onur'un arkadaşları acılı anneyi ellerinden öperek teselli ederken bir an olsun yalnız bırakmadı.

Törende güçlükle konuşan Nurdan Onur’un ev arkadaşı Ayşegül Göçer, "Biz halen inanamıyoruz. Bu kalabalık dağılınca geri gelecek diye düşüyoruz. Hiçbirimiz güçlü gözükmek zorunda değil, herkes acısını yaşasın ve gerekli önlemler neyse alınsın. Bir daha böyle bir durumda kimsenin canı yansın istemiyoruz." dedi.

25 yaşında gelecek için hayalleri olan Nurdan Onur'un çok çalışkan bir öğrenci olduğunu kaydeden OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Okumuş ise şöyle konuştu: "Öğrencimiz Nurdan hayalleri olan, çalışkan bir öğrenciydi. Daha hafta sonu notlarını okurken her zamanki gibi yüksek aldığı not ile yine dikkatimi çekmişti. Dün sabah dekanlığımızda kötü haberi duyunca kelimeler boğazımda kitlendi."

Ailenin acısını canı yürekten paylaştıklarını kaydeden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da "Hüzünlüyüz, üzüntülüyüz. Bu acıyı azaltacak sözcükler bulmak güç. İsmi gibi inşallah nur içerisinde yatsın." dedi.

Konuşmaların ardından edilen dua eşliğinde alınan helallikle birlikte Nurdan Onur'un naaşı omuzlarda cenaze aracına konularak memleketi Hatay'a gönderildi.

BİR ANLIK DİKKATSİZLİK CANINDAN ETTİ

Atakum İlçesi Atatürk Bulvarı Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, OMÜ Ziraat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Muhsine Nurdan Onur(25), okuluna gitmek için gidiş-geliş olan tek şeritli işlek yolda karşıdan karşıya geçmek istedi. Yola atlayan genç kıza, bu sırada Samsun'un Bafra ilçesinden Batman'a gitmekte olan 28 yaşındaki T.Y. yönetimindeki 55 NF 555 plakalı yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisi ile aracın altında sıkışan ve 20 metre sürüklenen genç kız, olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetti. CİHAN

Yorumlar