Kızını almak için geceleyin yuvayı bastı, görevlileri rehin aldı

Eskişehir'de cezaevinden tahliye olan baba, geceleyin 1.5 yaşındaki kızını almak için geldiği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuk yuvasında korkulu dakikalar yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Kızını almak için geceleyin yuvayı bastı, görevlileri rehin aldı

Eskişehir'de cezaevinden tahliye olan baba, geceleyin 1.5 yaşındaki kızını almak için geldiği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuk yuvasında korkulu dakikalar yaşattı. Öfkeli baba, yurdun özel güvenlik görevlisi, kadın öğretmen ve kızını bıçak tehdidi ile rehin alınca polisler tarafından biber gazı ile müdahale edildi. Daha sonra kendisini bir odaya kilitleyen öfkeli baba, özel harekat polisleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Olay, merkez Odunpazarı İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 0-6 yaş arası kimsesiz çocukların kaldığı Yunus Emre Yuvası'nda gece meydana geldi. Bir süre önce cezaevinden çıktığı öğrenilen 27 yaşındaki Hasan Özcan, bakamayınca yuvaya verdiği 1.5 yaşındaki E.Ö.'yü alıp evine götürmek istedi. Özcan, geceleyin geldiği yuvanın önce özel güvenlik görevlisini bıçakla tehdit ederek etkisiz hale getirdi, ardından yurdun kapısının camını kırdı. Güvenlik görevlisini bıçakla etkisiz hale getiren Özcan, 1.5. yaşındaki kızı E.Ö.'nün yanına getirilmesini istedi. Ardından, kızı ile birlikte gelen kadın öğretmeni de rehin alan Özcan, ihbar üzerine gelen polislerin iknasına karşılık vermedi. Polis, Özcan'ı biber gazı sıktı, 1.5 yaşındaki E.Ö., öğretmeni ve güvenlik görevlisini kurtardı.

Biber gazıyla etkisiz hale getirilen Özcan bu kez, elinde bıçakla çocukların kaldığı kattaki boş bir odaya kendini kilitledi. Polislerin çabalarına rağmen bulunduğu odadan çıkmayan Özcan, Özel Harekat Şubesi ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan ve yuvanın camını kırarken elinden yaralanan Özcan, Devlet Hastanesi'nde tedavi edildikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Özcan'ın çeşitli suçlardan poliste suç kaydının bulunduğu, 15 gün önce de cezaevinden şartlı olarak tahliye edildiği öğrenildi.

Bu arada, polisin Özcan'ı etkisiz hale getirmek için sıktığı biber gazından etkilenen Özcan'ın kızı ile 4 çocuk ambulansla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavilerinin akabinde taburcu edilen çocukların durumunu iyi olduğu belirtildi. Yuvanın ikinci katındaki odalarda bulunan çocukların bir bölümü de itfaiyeye ekiplerince binadan çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar