Kızılırmak’tan TEOG'da büyük başarı

Eğitim öğretim yılında yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre Kırıkkale Özel Kızılırmak Ortaokulu öğrencileri başarılarıyla yine adlarını duyurdu. Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak öğrencilerin Türkiye geneli ve il sıralamaları...

Google Haberlere Abone ol
Kızılırmak’tan TEOG'da büyük başarı

Eğitim öğretim yılında yapılan merkezi sınav sonuçlarına göre Kırıkkale Özel Kızılırmak Ortaokulu öğrencileri başarılarıyla yine adlarını duyurdu.

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak öğrencilerin Türkiye geneli ve il sıralamaları açıklanmadı. Öğrencilerin başarılarını karşılaştırmada puanın yanında yüzdelik dilim de önem kazandı. Yüzdelik dilimde Özel Kızılırmak Ortaokulu öğrencilerinden Fatma Gül Perk, 496,8275 puan yüzde 0,03, Nisa Kılıç 496,4951 puan yüzde 0,04, Kübra Z. Arıkan 494,7475 puan yüzde 0,10, Enes Çoşkun 494,0221 puan yüzde 0,13, Fehmi Altunkaş 493,6877 puan yüzde 0,15 alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Türkiye Geneli yüzdelik diliminde Kızılırmak Ortaokulu 127 mezun öğrencisinden, 18 ‘i yüzde 0,9 ve 19’u yüzde 1 -2 arası, 15’i yüzde 2 -3 arası, 36’sı yüzde 3 -10 arası dilimde yer aldı. Puan olarak 10 öğrenci 490 ve üzeri, 23 öğrenci 480 ve üzeri, 47 öğrenci 470 ve üzeri, 68 öğrenci 450 ve üzeri, 101 öğrenci 400 ve üzeri puan alarak kitlesel başarıda ön plana çıktılar.

Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tekin Çömlekçi, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz merkezi sınavlarda büyük başarılar elde etti. Kitlesel ve bireysel başarıda öğrencilerimiz yine ön plana çıktı. Yerleştirme puanı bu yıl hesaplanırken merkezi sınavların TEOG-1 ve TEOG-2 etkisi çok büyük oldu. Sene içerisinde MEB tarafından yapılan bu sınavlarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, inkılâp tarihi, din kültürü ve İngilizce derslerinden sırasıyla, 101, 61, 45, 35, 47 ve 30 öğrenci bu derslerden 100 tam puan alma başarısı göstermiştir." dedi.

Tüm öğrencilerinin Milli Eğitim Bakanlığı sayfasında yayınlanan geçen yıl ki yüzdelik dilimlere göre Kırıkkale’deki fen lisesi veya Anadolu liselerine yerleşmeleri için yeterli puanlar aldığını açıklayan Çömlekçi, "Okulumuzdan mezun 127 öğrencinin yerleştirme puan ortalaması 439 olarak gerçekleşmiştir. Bu puan da kitlesel olarak güzel bir başarıyı ifade etmektedir. Bu başarılar kolay elde edilmedi tabiî ki. Bu başarıların temelinde öğrenci ve öğretmenlerimizin yıl boyunca yaptığı özverili çalışmalar, etütler ve her hafta sekizinci sınıflara düzenli olarak yapılan sınavlar etkili olmuştur. Öğrencilerimizin bu başarıyı elde etmesinde gösterdikleri üstün gayret ve fedakârlıklarından dolayı öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu güzel başarılardan dolayı bize ve ailelerine yaşattıkları sevinç için de öğrencilerimizi tebrik ediyorum, başarılarının lise hayatında ve daha sonrasında da devam etmesini diliyorum." diye konuştu.

Bundan sonra yapılan değişikliklerden dolayı zorlu bir yerleştirme dönemi beklendiğini açıklayan Çömlekçi, öğrenci ve ailelerini yerleştirmelerdeki değişiklikler konusunda bilgilendirip en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar