Kızılırmak’tan 100 temel eser okuma yarışması

Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi tarafından Kırıkkale genelinde bulunan ortaokul ve liseler arası '100 Temel Eser’ kitap okuma yarışması düzenlendi.     İl genelinde yapılan yarışmaya 6, 7, 8 ve 9. sınıf düzeyinde...

Google Haberlere Abone ol
Kızılırmak’tan 100 temel eser okuma yarışması

Özel Kızılırmak Anadolu ve Fen Lisesi tarafından Kırıkkale genelinde bulunan ortaokul ve liseler arası '100 Temel Eser’ kitap okuma yarışması düzenlendi.

    İl genelinde yapılan yarışmaya 6, 7, 8 ve 9. sınıf düzeyinde öğrenciler katıldı. Sınavda birinciliği Atatürk Ortaokulu’ndan 6. sınıf öğrencisi Yusuf Efe Gürbüz, ikinciliği İsmet Aydınlı Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Beyza Biçer, üçüncülüğü ise yine Atatürk Ortaokulu’ndan 7. sınıf öğrencisi Alper Taşkın elde etti. Dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri de ödüllendirildi. Ayrıca takım olarak dereceye giren okullara da yazıcı hediye edildi.

    Özel Kızılırmak Liseleri Edebiyat Bölüm Başkanı Ali Kıvanç, sürekli internet ortamında kalan gençlerin, bin yıllardır bilginin kaynağı olan kitaptan uzak kaldığına dikkat çekti. Yarışmayı, kitaba ilgiyi artırmak için düzenlediklerini ifade eden Kıvanç, "Katılımın yüksekliği hedefimize ulaştığımızı gösteriyor." dedi.

    Yarışmayı organize eden Okul Müdürü Sinan Keskinkılıç ise Kırıkkale gençlerine okuma alışkanlığını kazandırmak için bu tür organizasyonların önemine vurgu yaptı ve önümüzdeki yıl daha geniş çapta bir yarışma yapmayı planladıklarını belirtti.

CİHAN

Yorumlar