Kızılhaç Örgütü'nden 'İnsani Zirve'

- Uluslararası Kızılhaç Örgütü Genel Direktörü Daccord, "Suriye krizi, İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne kadar bizim için bir küresel sorun değil iç soruna dönüşmüş olacak ve bize çok yakınlaşacak" dedi

Google Haberlere Abone ol
Kızılhaç Örgütü'nden 'İnsani Zirve'

Uluslararası Kızılhaç Örgütü Genel Direktörü Yves Daccord, ilki İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin, dünyadaki sorunlara çözüm bulmak için bir fırsat olarak kullanılması ve bağış konferansına dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Webster Üniversitesi'nin Cenevre'deki uluslararası ilişkiler bölümü, ilki İstanbul'da 23-24 Mayıs'ta düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi öncesinde insani konulardaki ana sorunlar hakkında konferans düzenledi.

Burada konuşan Daccord, "Suriye krizi, İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'ne kadar bizim için bir küresel sorun değil, iç soruna dönüşmüş olacak ve bize çok yakınlaşacak" şeklinde konuştu.

Dünya İnsani Zirvesi'ni memnuniyetle karşılamak gerektiğini ifade eden Daccord, "Zirveyi, insanlık için ajandamızı oluşturmamızda fırsat olarak kullanmamız lazım. Yapmamamız gereken şey ise toplantıyı bağış konferansı olarak kullanmak. Bu zirve, para isteyeceğimiz bir yer olmamalı" dedi.

Daccord, Dünya İnsani Zirvesi'nin başlamasını sabırsızlıkla beklediğini belirterek, Suriye'de çözümün insani yardımlarla değil, ülkede sağlanacak ateşkes sayesinde oluşacağını kaydetti.

 

 

 

 

Yorumlar