Kızılay'ı trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti

Başkent’te Başbakan'ın olduğu iddia edilen ses kaydını protesto etmek için Kızılay’da toplanan ve yolu trafiğe kapatan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Google Haberlere Abone ol
Kızılay'ı trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti

Başkent’te Başbakan'ın olduğu iddia edilen ses kaydını protesto etmek için Kızılay’da toplanan ve yolu trafiğe kapatan göstericilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Taş ve havai fişekle karşılık veren grup ile polis arasındaki gerginlik uzun süre devam etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesinin ses kayıtlarını protesto etmek amacıyla hükümet aleyhinde eylem yapan grup, Kızılay Meydanı’nda bir araya geldi. ‘Hırsız var’, ‘AKP’yi sıfırlayacağız’, ‘Hükümet istifa’ sloganları atan grup, açıklamanın ardından Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapattı. Polis, grubu dağılmaları yönünde defalarca uyardı. Uyarıları dikkate almayan gruba tazyikli su ile müdahale edildi. Eylemciler de polisi taş ve havai fişekle karşılık verdi. Çıkan olaylar nedeniyle Kızılay Meydanı bir süre trafiğe kapatıldı.

    Ziya Gökalp Caddesi ve ara sokaklara dağılan grup ile polis arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Olayların durulduğu esnada bazı eylemciler TOMA'ların önüne çiçek bıraktı. Atılan gazdan çevredeki vatandaşlar da etkilendi.

    Ara sokaklara dağılan göstericilerle ekipler arasındaki gerginlik devam ediyor.
CİHAN

Yorumlar